Cum au ajuns în România reni veritabili din Laponia. Rudolph şi Dasher, două exemplare adorabile, hrănite de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi reni, Rudolph si Dasher, se vor odihni în perioada sărbătorilor lângă Primăria din Tecuci. Aduşi tocmai din Laponia, renii aşteaptă să fie admiraţi de copiii din oraş. Cei mici sunt îndemnaţi să nu vină cu mâna goală.

Rudolph şi Dasher, doi dintre renii lui Moş Crăciun se odihnesc în judeţul Galaţi! În călătoria sa, Moşul a oprit cu doi dintre renii săi să-i odihnească în municipiul Tecuci.

Asta au aflat copiii care se plimbă acum pe lângă sediul Primăriei din Tecuci. Iniţiativa aparţine primarului care şi-a dorit să transforme în realitate poveştile citite de cei mici în perioada Crăciunului.

„Trebuie să recunosc că m-am inspirat din poveştile lui Moş Crăciun, fetiţele mele mi-au fost complice în acest lucru şi am făcut tot posibilul să ofer şansa tecucenilor, şi nu numai, ca fiecare copil să vadă un ren în carne şi oase,” ne-a declarat Daniel Ţuchel.

image

Renii au fost aduşi tocmai din Laponia. Patru zile au călătorit cei doi reni pentru a ajunge la Tecuci, unde vor rămâne până la sfârşitul săptămânii. Pentru a le uşura acomodarea, cei mici sunt aşteptaţi nu doar pentru a-i admira ci şi pentru a-i hrăni cu mere.

image

Princhideii sunt întâmpinaţi şi de Moş Crăciun, care le prezintă ajutoarele venite din Laponia! „Veniţi dragii Moşului să vă arăt prietenii mei, cei care m-au adus aici la voi. El este Rudolph, cei care este deschis la culoare la blăniţă, Dasher este celălalt!” Cei mici au fost foarte încântaţi să vadă pentru prima dată un ren în carne şi oase şi au venit cu mere la pachet pentru a-i hrăni. 

image

Nu am mai văzut aşa reni până acuma! Sunt foarte frumoşi, drăguţi! , ne-a mărturisit o fetiţă. Un alt băieţel ne-a declarat că „nu a mai văzut până acum aşa ceva dar îmi place. Sunt foarte frumoşi şi bine îngrijiţi.”

image

Doar lipsa coarnelor i-a mai debusolat dar s-au bucurat oricum de prezenţa lor. „Pentru transportul lor le-au fost tăiate coarnele dar anul viitor le va creşte şi cu siguranţa vom avea reni aşa cum visează cei mici,” ne-a declarat primarul Tecuciului. 

Nu doar cei mici s-au bucurat de acest cadou de Crăciun ci şi cei trecuţi de prima tinereţe. Este o idee foarte bună. Sunt foarte frumoşi, nici nu ştiu dacă am văzut vreodată în realitate până acum, ne-a declarat o doamna cu zâmbetul pe buze. Un alt dom a recunoscut că este „ o idee foarte bună, pentru viaţa noastră de zi cu zi, ne mai descreţin, ne mai veselim, ceva mai bine mai frumos.”

image

Vizita renilor la Tecuci a costat administraţia puţin peste 1.000 de euro, sumă care a inclus închirierea renilor, transportul lor dar şi supravegherea pe toată această perioadă de un medic veterinar şi asistentul lui. Potrivit lui Adrian Lucoci, „drumul este stresant, sunt foarte agitaţi pe drum dar se adaptează. Dar condiţiile sunt foarte bune. Primesc de toate – cereale, vitamine, muschi de copaci, deci au tot, tot“, Rudolph şi Dasher vor rămâne la Tecuci până sâmbătă.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite