Cum „a omorât“ presa o doctoriţă de familie din Galaţi. „M-am pomenit în mijlocul unui scandal care-mi afectează viaţa şi cariera“

0
0
Cristina Iofcea, doctoriţa din Galaţi despre care presa din Constanţa a afirmat în mod eronat c-ar fi murit
Cristina Iofcea, doctoriţa din Galaţi despre care presa din Constanţa a afirmat în mod eronat c-ar fi murit

Doctoriţa Cristina Iofcea s-a pomenit miercuri dimineaţă, 31 ianuarie, la cabinet, cu o avalanşă de pacienţi îngrijoraţi că au rămas fără medic de familie. Oamenii aflaseră din ziare că doctoriţa ar fi murit.

O moarte suspectă sesizată autorităţilor marţi seară, 30 ianuarie, în Hotelul Ibis din Constanţa a provocat un adevărat scandal la Galaţi. Presa constănţeană a relatat pe larg despre decesul unei persoane pe nume Cristina Iofcea, din Galaţi, despre care se afirma că ar fi „un cunoscut medic de familie, în vârstă de 50 de ani”.

Pe reţelele sociale a pornit ulterior o adevărată avalanşă de mesaje de compasiune şi de condoleanţe adresate doctoriţei, însă nimeni nu s-a gândit să-i contacteze pe apropiaţii doctoriţei Iofcea, deşi numărul de telefon al cabinetului ei se găseşte pe internet. 

Ca urmare, ştirea s-a propagat rapid, iar efectul a fost de necontrolat: medicul de familie Cristina Iofcea s-a pomenit cu avalanşă de pacienţi la cabinetul medical, care întrebau ce să facă ei acum, că au rămas fără medic de familie.

„Este incredibil ceea ce mi se întâmplă. M-am pomenit în mijlocul unui scandal care-mi afectează viaţa şi cariera. Aş vrea ca oamenii, din presă sau de oriunde, să fie ceva mai responsabili când fac afirmaţii atât de dramatice despre o persoană”, ne-a declarat dr Cristina Iofcea.


Persoana decedată (FOTO) se numeşte tot Cristina Iofcea, ca şi doctoriţa FOTO Facebook/C. Iofcea

Cristina Iofcea din Galaţi a murit la Constanţa FOTO Facebook/Cristina Iofcea

Confuzia are la bază, totuşi, o conjunctură care pare desprinsă dintr-un film. Persoana găsită moartă la Hotelul Ibis din Constanţa se numeşte tot Cristina Iofcea, este tot din Galaţi, însă nu este medic de familie şi este cu câţiva ani mai tânără decât doctoriţa. Pentru ca lucrurile să fie şi mai stranii, persoana decedată este prietenă cu doctoriţa, care i-a şi împrumutat maşina (un Fiat Doblo roşu) cu care a ajuns în oraşul de la malul mării pentru a ţine un discurs la un seminar motivaţional de dezvoltare a carierei.

Una peste alta, femeia găsită moartă avea alături o sticlă cu antigel, din care se pare că a băut, gest care i-ar fi provocat moartea, potrivit investigaţiilor iniţiale ale Poliţiei. Motivul sinuciderii nu este cunoscut, cel puţin deocamdată, însă apropiaţii spun că femeia avea o viaţă destul de fericită: era căsătorită din primăvara lui 2017, iar lucrurile păreau să meargă bine.

În ceea ce-o priveşte pe doctoriţa „omorâtă” de presă, aceasta a avut, la finalul discuţiei cu reporterii „Adevărul”, puterea să glumească pe seama întâmplării dramatice. „Probabil că mi-a murit moartea cu ocazia asta”, a spus dr Cristina Iofcea. 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite