Copil în vârstă de nouă ani, bolnav de autism, salvat de pompieri după ce a căzut într-o hazna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine după ce copilul a fost scos din haznaua de la Pechea FOTO gazetagalatiului.ro

Incidentul s-a petrecut în localitatea gălăţeană Pechea. Salvatorii au fost nevoiţi să spargă o placă din beton pentru a ajunge la copil. Victima a suferit răni minore şi a scăpat de la un cumplit înec doar pentru că haznaua era numai pe jumătate plină.

Un copil în vârstă de nouă ani, din localitatea Pechea, judeţul Galaţi, a fost la un pas de o moarte cumplită, sâmbătă dimineaţă. Micuţul a căzut într-o hazna, fiind nevoie de o intervenţie de urgenţă a pompierilor gălăţeni pentru a-l scoate acolo.

Primii au ajuns la faţa locului pompierii din detaşamentul de la Pechea, care au fost nevoiţi să spargă o placă din beton - operaţiune ce a adurat aproximativ o jumătate de oră - pentru a putea coborî, pe o frânghie, un salvator în hazna. 

Marele noroc (dacă se poate vorbi de noroc într-o astfel de situaţie) al copilului a fost că haznaua era doar pe jumătate plină (chiar mai puţin), aşa că acesta nu s-a înecat în dejecţiile din interior.

Copilul de nouă ani are unele probleme se sănătate (suferă de o formă de autism) şi s-a ales, din fericire, doar cu o sperietură cumplită şi cu câteva zgârieturi în zona toracică. Deocamdată nu a fost clarificate împrejurările în care s-a produs incidentul, însă cazul a intrat şi în atenţia Protecţiei Copilului, având în vedere că, potrivit indicaţiilor medicale, micuţul trebuie supravegheat permanent.

Copilul a fost preluat imediat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, sosit la faţa locului. A fost spălat şi examinat, iar cadrele medicale au constatat că băiatul are doar câteva escoriaţii pe torace. Totuşi, pentru siguranţă, el a fost transportat la Spitalul de Pediatrie pentru un consult de specialitate amănunţit.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite