„Copacul cu lalele” a înflorit și oferă imagini de vis la Grădina Botanică din Galați. Poate atinge vârsta de 500 de ani VIDEO
0Imagini superbe cu „Arborele de Lalea” înflorit pot fi admirate zilele acestea în Grădina Botanică din Galați. Este un arbore exotic, originar din America de Nord, iar lemnul să este extrem de valoros. Poate atinge o vârstă impresionantă, respectiv 500 de ani.

Arborele de lalea se întâlnește rar în România. Este un arbore arbore ornamental care poate atinge o înălțime de 40-50 de metri, originar din sud-estul Americii de Nord. Înflorește în mai-iunie, iar florile sale sunt solitare, mari, orientate în sus, de culoare galben-verzuie, portocalii la bază și cu formă de lalea.
Acești arbori fac parte din familia magnoliei. Arborele este cunoscut drept Copacul cu lalele sau Copacul Tulipan şi poate atinge, potrivit specialiștilor, o vârstă impresionantă, respectiv de 500 de ani.
„Ceea ce impresionează foarte mult la acest arbore, este aspectul florilor, de circ 4-5 cm, ce seamănă foarte bine cu niște lalele. Acestea pot fi complet galbene sau pot avea nuanțe de galben-verzui cu o dungă de un portocaliu intens, ce străbate că o centură toate petalele. Frunzele au formă de lira și culoare verde intens”, scrie grădinamea.ro.
Lemnul său este utilizat la confecționarea diverselor piese de mobilier, instrumente muzicale și a bărcilor, datorită faptului că este ușor de prelucrat și putrezește greu.
Arborele lui Iuda a înflorit
Vizitatorii care ajung în Grădina Botanică din Galați pot admira și „Arborele lui Iuda”, un arbore exotic, în culori fascinante, originar din sudul Europei şi vestul Asiei. Potrivit legendei, acesta ar fi copacul de care s-a spânzurat Iuda după ce l-a vândut pe Iisus.
„Arborele lui Iuda” (Cercis siliquastrum) este un arbore exotic de circa zece metri, din familia leguminoaselor, originar din sudul Europei şi vestul Asiei, cultivat ca plantă ornamentală în România. Florile de circa doi centimetri, de tip papilionaceu, roz-purpurii sau roz-violacei, apar direct pe ramuri, chiar şi pe tulpină.
„Ceea ce face acest copac special este cu siguranţă înflorirea lui luxuriantă care iese mai întâi pe coaja trunchiului şi apoi pe ramuri. Florile, de fapt, apar pe scoarţa goală chiar înainte de frunze şi apoi se îngroaşă pe ramuri până când sunt învelite complet”, susţin specialiştii Grădinii Botanice din Galaţi.