Cod Roșu de culoare, frumusețe și parfum în Grădina Botanică din Galați VIDEO FOTO

0
Publicat:

Imagini superbe cu lalele și cireșii japonezi înfloriți pot fi admirate zilele acestea în Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați. „Alertă, este Cod Roșu de culoare și frumusețe”, anunță reprezentanții complexului.

Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
Explozie de culoare în Grădina Botanică FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

Oamenii sunt invitați să viziteze colțul de rai și spectacolul oferit de flori în această perioadă, printr-un mesaj inedit.

„Situație incendiară la Grădina Botanică Galați! Deranjați de atenția excesivă acordată lalelelor, cireșii japonezi s-au revoltat și au înflorit întrecând orice măsură! Pentru a calma spiritele, vizitatorii sunt așteptați la Grădina Botanică de miercuri până duminică!”, este un mesaj postat pe pagina de Facebook a Complexului.

Tot în această perioadă este așteptat să înflorească și „Arborele lui Iuda”, un arbore exotic, în culori fascinante, originar din sudul Europei şi vestul Asiei. Credința spune că acesta este copacul de care s-a spânzurat Iuda dupa ce l-a vândut pe Iisus. Frumusețea lui a atras însă și alte denumiri populare, fiind considerat în unele țări „Arborele Iubirii”.

Arborele lui Iuda FOTO: Florin Matei
Arborele lui Iuda FOTO: Florin Matei

Potrivit specialiştilor, „Arborele lui Iuda” (Cercis siliquastrum) este un arbore exotic de circa 10 metri, din familia leguminoaselor, originar din sudul Europei şi vestul Asiei, cultivat ca plantă ornamentală în România. 

„Ceea ce face acest copac special este cu siguranţă înflorirea lui luxuriantă care iese mai întâi pe coaja trunchiului şi apoi pe ramuri. Florile, de fapt, apar pe scoarţa goală chiar înainte de frunze şi apoi se îngroaşă pe ramuri până când sunt învelite complet”, susţin specialiştii Grădinii Botanice din Galaţi.   

Prima Grădină Botanică cu alei cu pavaj solar

Grădina Botanică din orașul Galați va avea în curând alei care vor capta energia solară și vor produce curent electric. Totul în cadrul unui proiect realizat de către Consiliul Județean Galați cu fonduri europene.

De asemenea, vor fi montate panouri fotovoltaice, pompe de căldură aer-apă si microcentrale de cogenerare de înaltă eficiență, precum și trei stații de încărcare pentru mașinile electrice.

„Este un amplu proiect prin care, cu ajutorul fondurilor europene, vom moderniza și transforma major Grădina Botanică, unul dintre cele mai apreciate și vizitate locuri din Galați. Astfel, va fi prima Grădină Botanică din țară care va avea și alei cu pavaj solar. Energia obținută astfel va fi folosită, pe lângă partea de iluminat, și pentru funcționarea a zece bănci <inteligente>, dotate cu internet wireless, porturi USB și sisteme wireless de încărcare a telefonului. Mai mult, băncile sunt prevăzute și cu senzori pentru monitorizarea temperaturii, emisiilor de CO2, umidității și a presiunii atmosferice. De altfel, toate aceste date vor fi afișate și publicului vizitator, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

În cadrul acestei investiții, va fi înlocuită tâmplăria exterioară și interioară, fațada clădirii va fi izolată termic, vor fi schimbate sistemele de încălzire și climatizare, se vor moderniza instalațiile de iluminat și vor fi instalate sisteme inteligente de umbrire în sezonul cald și de monitorizare a consumului de energie. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite