Arborele lui Iuda a înflorit. Imagini superbe cu copacul de care Iscarioteanul s-ar fi spânzurat după trădarea lui Iisus

0
Publicat:

Imagini superbe cu „Arborele lui Iuda”pot fi admirate zilele acestea în Grădina Botanică din Galaţi. Este un arbore exotic, în culori fascinante, originar din sudul Europei şi vestul Asiei. Potrivit legendei, acesta ar fi copacul de care s-a spânzurat Iuda după ce l-a vândut pe Iisus.

Arborele lui Iuda, în culori fascinante FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
Arborele lui Iuda, în culori fascinante FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

„Arborele lui Iuda a înflorit la Grădina Botanică Galați. Se anunță vreme foarte frumoasă în acest sfârșit de săptămână ! Vă așteptăm !”, este mesajul postat pe Facebook, de reprezentanții Complexului.

„Arborele lui Iuda” (Cercis siliquastrum) este un arbore exotic de circa zece metri, din familia leguminoaselor, originar din sudul Europei şi vestul Asiei, cultivat ca plantă ornamentală în România. Florile de circa doi centimetri, de tip papilionaceu, roz-purpurii sau roz-violacei, apar direct pe ramuri, chiar şi pe tulpină. 

„Ceea ce face acest copac special este cu siguranţă înflorirea lui luxuriantă care iese mai întâi pe coaja trunchiului şi apoi pe ramuri. Florile, de fapt, apar pe scoarţa goală chiar înainte de frunze şi apoi se îngroaşă pe ramuri până când sunt învelite complet”, susţin specialiştii Grădinii Botanice din Galaţi.   

Etimologia denumirii ştiinţifice Cercis siliquastrum derivă din grecescul "kerkís" care înseamnă literal „navă spaţială” şi din latinescul "siliqua", care înseamnă „pod”. Referirea este la forma tipică alungită a fructelor pe care le face acest arbore.

Marele botanist suedez Carl Linnaeus (secolul al XVIII-lea) l-a descris pentru prima dată, dându-i și numele de Cercis siliquastrum L. (latină ,,siliqua = fruct dehiscent în formă de păstaie).

Sub acest copac Iuda a dat sărutul trist al trădării lui Iisus

Legenda spune că acesta ar fi copacul de care s-a spânzurat Iuda după ce l-a vândut pe Iisus. În tradiţia creştină, numele acestui copac este legat de credinţa medievală creată pentru a explica curioasa înflorire de pe scoarţa goală care iese din ochi chiar înainte ca frunzele să apară pe ramuri. 

Totodată, se spune că sub acest copac Iuda a dat sărutul trist al trădării lui Iisus. Puteţi vedea această minunăţie a naturii în sectorul Flora Asiei din Grădina Botanică Galaţi. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite