Spectacol de culoare la cel mai mare rosarium din România. Queen Elizabeth și Diana Princess of Wales au înflorit VIDEO

0
Publicat:

Peste 4.000 de trandafiri din peste 300 de soiuri creează un spectacol de culoare și miresme în grădina Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi. Rosariumul este unul dintre cele mai mari din ţară, având o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi.

Rosariumul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă“ din Galaţi a fost înfiinţat în anul 1997, iar de atunci a reuşit să deţină printre cele mai renumite şi extinse colecţii publice de tradafiri din România.

Este vorba de 312 soiuri de trandafiri, la care se adaugă 13 specii de trandafiri sălbatici. Practic, este cel mai mare rosarium din România.

Printre cele mai cunoscute soiuri de trandafiri care pot fi admiraţi în Grădina Botanică Galaţi amintim: Claude Monet, Chicago Peace, Blue Moon, Imperatrice Farah, Black Velvet, Las Vegas, Black Baccara, Belami,  Diana Princess of Wales, Monica, Queen Elizabeth, Forever Young, Leonardo da Vinci, Paul Scarlet, Nineta Amber etc.

Trandafirii se impart în mai multe categorii:

Thea Hybrida: trandafiri de talie medie, între 40 si 100 centimetri înălţime, cultivaţi pentru flori tăiate, dar şi din punct de vedere ornamental;

-Trandafirii urcători sau semi-urcători, care ajung până la 2-3 metri înălţime;

-Trandafirii de peisaj sau acoperitori Snow-Carpet, un soi care acoperă o suprafaţă mare de teren. 

- Trandafiri-pitici sau mini-roze. Aceşti trandafiri sunt foarte interesaţi deoarece talia lor nu depăşeşte 30 cm înălţime şi  dau o multitudine de flori, care asigură un aspect deosebit. 

Grădina Botanică din Galaţi deține și o pepinieră în care se realizează, anual, altoiri de trandafiri.  

Proiect unic la Grădina Botanică din Galați

În curând, Grădina Botanică din orașul Galați va avea alei care vor capta energia solară și vor produce curent electric. Totul grație unui proiect realizat de către autoritățile gălățene cu fonduri europene.

Totodată, Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați beneficiază, de altfel, și de primul contract de finanțare prin PNRR. Este vorba despre modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii principale. 

Prin această investiție vor scădea la jumătate costurile cu energia electrică. Astfel, pentru încălzirea spațiului consumul de energie va fi redus cu aproape 55%, la fel și pentru iluminat și funcționarea echipamentelor, având în vedere că vor fi montate și sisteme inteligente de management a energiei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite