Consiliul Elevilor critică organizarea învăţământului în vremea pandemiei: „Ore online într-o ţară offline”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi FOTO CJE

Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi a anunţat, de aceea, că s-a alăturat asociaţiei Rotaract, în cadrul proiectului intitulat „Acces la educaţie!” pentru a sprijini elevii din medii defavorizate care nu beneficiază de instrumentele digitale necesare pentru a participa la orele online.

Iniţiativa proiectului a pornit după ce, drept măsură de continuare a procesului educaţional pe parcursul crizei COVID-19, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis ca orele să se desfăşoare online, prin instrumente digitale, iar mai apoi acestea au fost anunţate ca fiind „obligatorii”. 

Reprezentanţii elevilor gălăţeni, cât şi membrii organizaţiei Rotaract Galaţi, s-au gândit la „Ce presupune obligaţia de a participa la activităţi online pentru elevii care nu au acces la laptopuri, tablete şi conexiune la internet?”, o întrebare justificată având în vedere că situaţia principalilor beneficiari ai mediului educaţional care nu dispun de gadget-urile necesare a fost prezentată vag, fără o serie de măsuri concrete luate în acest sens.

„În România, peste 38,1% dintre copii se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar în Galaţi procesul educaţional a fost întrerupt brusc pentru aproximativ 21% dintre elevi, printre care şi principali beneficiari care se află în an terminal şi trebuie să susţină Evaluări Naţionale, în luna iunie. Din acest motiv, principalul scop al proiectului „Acces la educaţie!” a devenit conectarea elevilor din mediile defavorizate din judeţul Galaţi la educaţia online, prin intermediul unei strângeri de fonduri”, spun cei de la Consiliul Elevilor.

Cei care îşi doresc ca procesul de învăţare-predare să se realizeze într-un mod unitar şi beneficiază de resursele necesare pentru a contribui în cadrul proiectului, pot dona prin transfer online accesând link-ul: https://www.rotaractgalati.ro, sau prin transfer bancar la IBAN RO61 BACX 0000 0017 6167 5001, Asociaţia Rotaract Calea Domnească. 

De asemenea, persoanele care dispun de device-uri pe care vor să le doneze pentru a asigura  accesul la educaţie elevilor din judeţul Galaţi, o pot face consultând pagina de Facebook a Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi, unde se află mai multe informaţii despre proiect, dar şi despre procesul de donaţie.

„Chiar dacă perioada în care ne aflăm este una dificilă, autorităţile în cauză trebuie să continuie să prioritizeze interesele elevilor, tocmai pentru ca aceştia să fie „principali beneficiari ai mediului educaţional” la nivel teoretic, cât şi practic. Educaţia în pandemie este un subiect complex, tocmai pentru că măsurile luate în acest sens nu ating toate aspectele necesare pentru un proces educaţional calitativ, însă Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi continuă să militeze pentru conferirea unui spaţiu de realizare a acestuia pe cât se poate de accesibil şi echitabil pentru fiecare elev al judeţului nostru”, mai afirmă Consiliul Elevilor.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite