Conducerea Bibliotecii „VA Urechia” intenţionează să majoreze taxele pe care le percepe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biblioteca VA Urechia din Galaţi
Biblioteca VA Urechia din Galaţi

În acest scop, a solicitat Consiliului Judeţului redactarea unui proiect de hotărâre care să prevadă noile tarife. Cele mai multe dintre serviciile bibliotecii publice sunt oferite gratuit

Taxele care urmează a fi majorate vor rămâne la valori modice, aşa cum este cazul penalizărilor aplicate cititorilor care înapoiază cărţile cu mare întârziere sau le deterorează ori pentru servicii de copiere a datelor.

De exemplu, xerocopierea documentelor în format A4 va fi taxată cu 10 bani (mai ieftin decât la oricare Copy-Center din oraş), scanarea cu 20 de bani, iar copierea pe CD/DVD, trei lei.

Vor fi însă introduse noi taxe, precum cele pentru închirierea unor săli, pentru eliberarea duplicatelor la legitimaţiile de acces sau pentru depăşirea orei de navigat pe internet pe computerele instituţiei, însă nici acestea nu au valori „de speriat".

Astfel, taxa pentru eliberarea duplicatelor ar urma să fie (evident numai cu aprobarea consilierilor judeţeni) de trei lei pentru legitimaţiile tip card şi 1 leu pentru cele clasice.

Amatorii de navigat pe internet care vor depăşi ora oferită gratuit de bibliotecă ar putea fi obligaţi să achite câte doi pentru fiecare oră în plus.

Şi în cazul închirierii sălilor tarifele propuse spre aprobare sunt rezonabile.
O oră pentru organizarea unei manifestări cu caracter cultural în sala Mihai Eminescu ar urma să fie taxată cu 65 de lei pe oră în condiţiile în care pentru aceşti bani puţini se pun la dispoziţie dotări precum videoproiector, sonorizare şi un tehnician care le deserveşte.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite