Concedieri colective în transportul public din Galați: dispar 70 de posturi

0
0

Se fac concedieri colective la societatea de transport public din Galați. Un număr de 70 de posturi vor fi desfiinţate, principalul motiv fiind reducerea activităţii de transport urban de călători.

Mai mulți șoferi de autobuze, concediați FOTO: Transurb Galati
Mai mulți șoferi de autobuze, concediați FOTO: Transurb Galati

Potrivit proiectului de hotărâre, aprobat de Consiliul Locat, vor fi desființate 70 de posturi de la societatea Transurb Galați, din care 42 sunt ocupate de personalul ce urmează a fi disponibilizat. Este vorba de 19 posturi de conducători auto, 17 posturi de casier, zece posturi de electrician, trei posturi de controlor de bilete. Totodată, se mai desfiinţează şi posturi de gestionar, de şef de birou, de inspectori de specialitate.

„80 la sută din cei care urmează să primească preaviz și să fie concediați sunt la cerere. Sunt angajați care mai au câteva luni până la pensie și s-au oferit să plece. A fost înțelegere din partea angajaților, nici noi nu am tras cu tunul. Singura problemă ar fi la casiere, unde se vor desființa 17 locuri. Vom încerca să relocăm câteva dintre angajate la control bilete”, spune directorul societății de transport public, Ghiță Paraschiv.

De ce s-a apelat la concedieri colective

Potrivit sursei citate, s-a apelat la soluția concedierilor din cauza „reducerea activităţii de transport urban de călători, în principal a transportului de călători cu autobuzele şi troleibuzele, ca urmare a reducerii numărului de kilometri în anul 2022”.

Un alt motiv este „scăderea veniturilor proprii din vânzarea biletelor şi abonamentelor de la casele de bilete şi abonamente, concomitent cu creşterea gradului de utilizare de către călători a TVM-urilor pentru achiziţionarea titlurilor de călătorie a determinat reducerea programului de lucru la casele de bilete”.

În prezent, societatea de transport public, Transurb Galați, are prevăzute în organigramă 750 de posturi. După concedierile colective, vor rămâne 680 de salariați.

Transportul public din Galați este operat de SC Transurb SA. Această societate este subordonată Consiliului Local al Municipiului Galați și are în administrare toate traseele de tramvai, troleibuz și autobuz, fiind, începând cu data de 9 mai 2016, unicul operator de transport public din Municipiul Galați. 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite