Comisar şef reţinut pentru luare de mită. Lua bani ca să programeze „peste rând” candidaţii la examenul pentru obţinerea permisului auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Poliţistul este acuzat de procurorii anticorupţie că lua bani şi bunuri şi pentru înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme, precum şi pentru preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 martie 2020, a lui Petcu Mitică, comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi, pentru comiterea a 13 infracţiunii de luare de mită.

”În perioada ianuarie – februarie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani şi alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru programarea „peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, pentru înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme, precum şi pentru preschimbarea fără programare a permisului de conducere”, susţin procurorii anticorupţie.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Vineri, 13 martie 2020, Petcu Mitică a fost prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite