Comisar şef de la Serviciul Permise din Galaţi, în arest la domiciliu. Este acuzat de 13 infracţiuni de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura vine după ce în seara zilei de 12 martie comisarul şef Mitică Petcu fusese reţinut de procurorii DNA- Serviciul Teritorial Galaţi. Au fost realizate două percheziţii la domiciliul acestuia şi la biroul său din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Galaţi de arestare preventivă a lui Mitică Petcu, comisar şef la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi.

Magistraţii au apreciat că măsura ar fi disproporţionată şi au stabilit că este suficient arestul domiciliar pentru o perioadă de 30 de zile, interval după care situaţia urmează să fie reevaluată în funcţie de mersul anchetei penale care vizează nu mai puţin de 13 fapte  de corupţie (luare de mită) presupus a fi săvârşite de ofiţerul de poliţie.

Judecătorii l-au obligat pe inculpat ca pe durata arestului la domiciliu să nu părăsească domiciliul efectiv şi de fapt din municipiul Galaţi şi să se prezinte la organele de poliţie, parchet sau instanţa de judecată atunci când este chemat. De asemenea, el nu are voie să se apropie şi să nu ia legătura direct sau indirect cu suspecţii sau martorii: Ionescu Vasile, Ignat Costică, Oprea Ion, Diaconu Claudiu Narcis, Condurache Mădălina şi Carp Simona.

„Atrage atenţia inculpatului Petcu Mitică asupra consecinţelor prev. de art. 221 alin. 7 din Ncpp. Dispune punerea în libertate a inculpatului şi plasarea acestuia în arest la domiciliu după expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore. Constată că inculpatul Petcu Mitică a fost asistat de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, a precizat instanţa.

Conform procurorilor DNA Galaţi, Mitică Petcu, în calitatea sa de comisar şef cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ar fi primit, în perioada ianuarie - februarie 2020, de la mai multe persoane, diferite sume de bani şi alte bunuri, care nu i se cuveneau.

Mita era oferită, susţin anchetatorii pentru programarea peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme sau preschimbarea fără programare a permisului de conducere. 

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite