Colegiul Medicilor Dentişti din Judeţul Galaţi şi-a cumpărat sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, stomatologii gălăţeni au în sfârşit un sediu al Colegiului Judeţean al Medicilor Dentişti (CJMD) cu care se pot mândri şi care îi reprezintă cu adevărat. Acesta se află la parterul blocului P5 de pe Faleza Superioară şi a fost cumpărat cu banii din cotizaţiile strânse timp de cinci ani.

Prin achizionarea modernului spaţiu - cu sprijinul inginerului Corneliu Istrate, patronul firmei Vega 93, constructorul clădirii - cei 300 de medici dentişti gălăţeni şi mai cu seamă Consiliul Judeţean al CMD au demonstrat, o dată în plus, potenţialul medicinii private ca alternativă viabilă la muribunda asistenţă medicală „de stat". Ca urmare a privatizării asistenţei medicale stomatologice, dentiştii gălăţeni acordă astăzi asistenţă la acelaşi nivel tehnologic şi medical ca în clinicile occidentale.

Şi dacă cererea pentru acordarea unui sediu destinat CJMD, adresată Primăriei în mai multe rânduri, a rămas fără ecou, stomatologii nu s-au resemnat. La iniţiativa doamnei dr. Doina Adriana Ciocănaru, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Galaţi, toţi cei 11 membri ai Consiliului Judeţean al organizaţiei au acceptat să lucreze benevol în cadrul acestea, iar cotizaţia membrilor a fost economisită vreme de cinci ani pentru achiziţionarea actualului sediu. Suma adunată acoperă două treimi din cea necesară diferenţa fiind asigurată printr-un credit care va trebui achitat timp de şase ani, de asemenea cu contribuţia celor 300 de stomatologi.

„ Pentru mine acesta a fost obiectivul principal al mandatului în care colegii mi-au acordat încrederea lor şi mă bucur mult că am reuşit. Ani de zile, ne-am ţinut şedinţele de consiliu într-o cămăruţă în care nu reuşeam să stăm pe scaune toţi cei 11 membri ai acestuia şi mai apoi, după retrocedarea clădirii de pe strada Eroilor, într-o sală de aşteptare a Policlinicii Stomatologice din Ţiglina I, seara după plecarea ultimului pacient. Le multumesc tuturor celor care au contribuit la această reuşită" a declarat la ceremonia inaugurală de ieri dr. Doina Ciocănaru.

image

Au avut cuvinte de apreciere pentru realizarea medicilor dentişti din Galaţi şi prof. dr. Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină, prof dr. Dumitru Cristea precum şi dr. Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul care a ţinut să precizeze în mod expres că participă la eveniment în calitate de medic dentist deoarece a dorit să fie în mijlocul colegilor săi de breaslă.

În final, merită subliniat faptul că din toată ţara, doar trei organizaţii judeţene ale Colegiului Medicilor Dentişti au sedii proprii, scăpând de statutul de chiriaş, şi că printre acestea, de ieri, se numără şi organizaţia din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite