Cel mai longeviv preşedinte de sindicat din Galaţi a predat ieri ştafeta. Sindicatul Învăţământului Preuniversitar va fi condus de Lidia Antoniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Ciosu a participat ieri la ultima şedinţă de sindicat în calitate de lider. El le-a spus membrilor SIP că le poate vorbi doar despre trecut, dar că aşteaptă de la noua conducere numai veşti bune despre ce se va întâmpla de acum încolo. Lidia Antoniu, noul preşedinte.

Sala de Şedinte a Casei Corpului Didactic a fost ieri gazda lucrărilor Conferinţei Judeţene Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP). Principalul punct de pe ordinea de zi a fost, fără îndoiala, desemnarea unei noi echipe de conducere, asta pentru că se împliniseră cinci ani de la precedenta conferinţă. 

După o activitate lungă şi plină de rezultate bune în lumea sindicală, atât în plan local, cât mai ales la nivel naţional, Constantin Ciosu a predat ieri ştafeta. Constantin Ciosu a constituit primul sindicat din educaţie în anii tumultoşi de după Revoluţie, iar de aproape un deceniu era "adoptat" de bucureşteni, el fiind o bună perioadă de timp preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale. În tot acest timp, el a fost cu sufletul la Galaţi, acolo unde deţinea funcţia de preşedinte al SIP. 

În urma votului de vineri, la cârma SIP Galaţi a venit Lidia Antoniu, cea care din 2010 deţinea funcţia de preşedinte executiv, moştenită de la Valeriu Diculescu. Constantin Ciosu a fost emoţionat, în ochii lui se vedeau lacrimi care cu greu au fost stăpânite, mai ales în momentul în care a primit cadouri, atât de la noul preşedinte al SIP, cât şi de la invitaţii de onoare de la Bucureşti. 

image

„A fost o activitate eveniment pentru lumea sindicală, nu doar pentru că s-a desfăşurat Conferinţa Judeţeană o dată la cinci ani. A fost un eveniment în cadrul căruia s-a făcut o prezentare a activităţii din perioada 2009-2014. A fost prezentat raportul comisiei de cenzori, şi cel mai important lucru, Conferinţa Judeţeană a stabilit o echipă de conducere, un nou echipaj, cu un nou comandant, care să ducă sindicatul acesta acolo unde îi este locul, şi să poată obţine pentru salariaţii din învăţământ ceea ce ei merită. În momentul de faţă, astăzi, eu pot să vă vorbesc despre trecut. Acesta este cunoscut de toata lumea, l-am trăit, l-am analizat, ştim ce am obţinut, ce nu am obţinut, ştim ce putem face mai bine sau ce nu am făcut până acum. Din acest moment, colegii mei trebuie să vă vorbească doar despre viitor”, a declarat după şedinţa de vineri Constantin Ciosu.

image

Cât priveşte noua conducere a sindicatului, aceasta va fi formată din 10 oameni, în mare majoritate oameni cu experienţă în lupta sindicală. Lidia Antoniu va fi preşedinte, Gabriel Şandru prim-vicepreşedinte, ceilalţi opt urmând să fie vicepreşedinţi. La finalul Conferinţei Judeţene, Lidia Antoniu a subliniat ideea că întărirea mişcării sindicale este principalul obiectiv pe care şi l-a propus. „Este garantul aplicării legii şi este cel care apără cetăţenii atunci când drepturile le sunt încălcate. În acelaşi timp suntem şi nişte parteneri sociali ai celor care conduc destinele învăţământului românesc. Tot noi am fost cei care, nu de puţine ori am asigurat amendamente la metodologiile create. Multe dintre ele nu au fost însă luate în considerare pentru că în relaţia noastră cu instituţiile statului există de multe ori un dialog al surzilor”, a declarat Lidia Antoniu, preşedinte SIP Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite