Ce măsuri a dispus Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi în privinţa prevenirii epidemiei de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi s-a întrunit pe 24 februarie 2020, după ce s-a aflat că trei gălăţeni tocmai întoarşi din Italia au călătorit în microbuz împreună cu o buzoiancă ce a îngrijit un italian infectat cu coronavirus.

Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi a anunţat că în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), întrunit pe 24 februarie 2020 au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire a epidemiei de coronavirus.

Astfel, s-au stabilit la nivelul judeţului Galaţi, trei noi spaţii de carantinare a persoanelor posibil a fi afectate de infecţia cu noul coronavirus COVID-19. În aceaste spaţii de carantinare, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi va asigura personal specializat pentru monitorizarea persoanelor aflate în carantină şi materialele dezinfectante, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi va asigura paza adecvată.

În funcţie de evoluţia epidemiei de gripă cauzate de virusul COVID-19 şi situaţia operativă, Consiliului Judeţean Galaţi va analiza şi identifica fondurile necesare pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii, în baza necesarului întocmit de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

În spaţiile identificate din municipiile Galaţi şi Tecuci, hrana persoanelor carantinate va fi asigurată prin grija Primăriei Municipiului Galaţi, respectiv Primăria Municipiului Tecuci.

Persoanele care domiciliază în străinătate, în momentul prezentării la ghişeele Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule, respectiv Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte, vor completa un Chestionar de evaluare şi localizare pe teritoriul României.

La Galaţi nu a fost  confirmat niciun caz de infectare cu coronavirus, dar în ultima lună au fost puse în carantină 21 de persoane, dintre care 17 au ieşit cu succes din perioada de evaluare medicală.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite