Ce este „corpul durere“ şi cum preia controlul asupra organismului. Efectul devastator pe care îl are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toţii ne-am mirat de multe ori de reacţiile exagerate pe care le avem în situaţii stresante sau tensionate sau pe care le au alte persoane, gesturile şi izbucnirile nervoase care par să nu ne reprezinte sau pe indivizii în cauză. În realitate, corpul este controlat şi manipulat să se manifeste negativ, doar că cei în cauză nu sunt conştienţi de asta.

Fiecare dintre noi are mai multe corpuri, cel mai cunoscut fiind, evident, cel fizic. Avem însă şi un corp mintal, dar şi un corp emoţional. Există totuşi şi ceea ce specialiştii numesc corpul durere.

”Corpul durere este alcătuit dintr-o energie negativă şi este în strânsă legătură cu ego-ul. Este format din gânduri şi stări negative, iar prin prisma legii rezonanţei se hrăneşte cu nefericire, anxietate, iritare, stări sumbre, depresii, furie, dorinţa de a răni, drame emoţionale. Sunt persoane care s-au obişnuit să trăiască drame emoţionale, iar dacă nu se întâmplă asta, caută filme cu drame emoţionale. Corpul durere se hrăneşte cu emoţile negative generate astfel, ţinând cont că persoanele în cauză nu sunt conştiente de ceea ce fac”, explică psihologul Stelian Chivu.

Practic, corpul durere reprezintă o serie de programe mentale şi emoţionale moştenite sau dobândite în timpul vieţii de către o persoană, care declanşează în organism o serie de reacţii reflex. Corpul durere se hrăneşte numai cu gânduri şi emoţii negative, iar pentru a face asta, provoacă creierul să le creeze. Corpul durere generează constant gânduri şi emoţii negative pentru a declanşa alte gânduri şi emoţii negative, deci o reacţie în lanţ, astfel încât să obţină energia de care are nevoie.

Această avalanşă de emoţii şi gânduri negative cu care este bombardat zilnic organismul face ca acesta, la un moment dat, să se îmbolnăvească. Mai mult decât atât, sunt persoane care au ajuns chiar să cultive durerea pentru a obţine compasiune sai milă de la cei din jur, cum este cazul cerşetorilor.

Corpul durere nu trebuie confundat cu ego-ul, fiind, fapt, o unealtă a acestuia, care îl foloseşte pentru a-şi atinge scopurile. Corpul durere poate fi trezit şi extrem de activ sau adormit. Dacă avem, de pildă, o frică de boală, aceasta poate reactiva corpul durere. De asemenea, dacă am suferit o traumă în trecut şi ne-o reamintim constant, vom da de lucru corpului durere.

”Hrana” corpului durere

”Hrănindu-se cu astfel de energii, corpul durere poate să preia efectiv controlul organismului prin poveştile de durere pe care persoana în cauză le retrăieşte. Practic, aceasta ajunge să se identifice cu povestea sa de suferinţă, de durere, fiind susţinut de şabloanele durerii trăite în trecut. Astfel, durerea ajunge să se depoziteze până la nivel celular, iar asta favorizează depozitarea stresului în această zonă. Celulele ajung astfel să îşi blocheze sistemele de purificare, iar pe acest fond apare boala”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Corpul durere are o multitudine de modalităţi de a se hrăni, teama de abandon şi frica de durere fiind doar două din aceste căi. Persoanele care au un corp durere extrem de dens sunt uşor de identificat. Încep să vorbească folosind, de regulă, expresii de genul ”problemele mele sunt foarte grave” sau ”nu cred că a mai suferit cineva ca mine”. Aceste persoane sunt deja controlate de corpul durere, fiind total inconştiente de acest lucru.

”Practic, aceste persoane îşi cultivă propria durere. Dacă este să vorbim de o durere viitoare, aceasta este doar o iluzie, însă mulţi dintre noi nu realizează asta şi se gândesc permanent doar la cât de mult o să sufere, deşi, în realitate, este posibil ca acest lucru să nu se întâmple deloc. Totul este doar în mintea lor, este o supoziţie, dar pe care o hrănesc constant cu frică. Dacă avem stări de fericire, pace, de bucurie, se va întrerupe legătura dintre corpul durere şi organism şi aici trebuie să ajungem”, susţine psihologul Stelian Chivu.

Dacă un individ nu are stări sau gânduri negative, corpul durere le va crea sub forma unor situaţii conflictuale, ori prin transmiterea unor gânduri negative pentru a angrena organismul în această sarabandă a durerii. Energia durerii devine un şablon care se manifestă la nivelul psihicului unei persoane, dar şi comportamental.

Aşa se explică ”plăcerea” pe care o au unele persoane când chinuie animalele sau constată că alţi semeni de-ai lor suferă. Filmele de groază sau cele care conţin violenţă au căutare la oamenii care au un corp durere extrem de puternic şi care ajunge să îi domine.

Cum ne vindecăm

Primul pas spre vindecare este conştientizarea faptului că avem un corp durere care se manifestă de multe ori extrem de brutal pentru a atrage emoţii şi gânduri negative. Următorul pas este să ne înfruntăm durerea.

Sunt numeroase cazuri de persoane care au refuzat să meargă la medic de frica durerii, până când au fost nevoiţi să apeleze la serviciile medicale deoarece durerea devenise insuportabilă. Există şi psihoterapii pe care persoanele cu un corp durere puternic le pot face pentru a elibera durerea acumulată. Accesarea unei conştiinţe înalte şi autocontrolul mental sunt alte două modalităţi de a scăpa de corpul durere.

”Când corpul durere este identificat şi observat, influenţa lui se va diminua până la dispariţie. Ne vom recăpăta astfel controlul asupra propriului organism. Este indicat în acest sens să ne urmărim gândurile şi emoţiile care ne fac nefericiţi şi să le eliminăm gradual, înlocuindu-le cu gânduri şi emoţii pozitive”, conchide psihologul Stelian Chivu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite