Casă boierească din centrul Galaţiului, transformată în creşă. Primar: „Este prima din ultimii 30 de ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea de pe strada Alexandru Ioan Cuza Sursa: Primăria Galaţi
Clădirea de pe strada Alexandru Ioan Cuza Sursa: Primăria Galaţi

La Galaţi se va construi prima creşă din ultimii 30 de ani. O clădire dezafectată din centrul oraşului, aflată în ruină de ani de zile, va fi reabilitată de la zero.

Clădirea de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24 a fost construită în anul 1910 şi se află în stare avansată de degradare. Ea a fost încadrată cu risc seismic de gradul 1, fiind propusă spre demolare.

Imobilul se află în patrimoniul municipiului Galaţi şi este format din două corpuri, cu subsol, parter şi un etaj.

După ani de nepăsare, ruina din centrul Galaţiului va fi consolidată, extinsă şi modernizată pentru a permite înfiinţarea primei creşe în ultimii 30 de ani. Valoarea investiţiei este de 2, 7 milioane de lei. 

„Vorbim de prima creşă pe care o va înfiinţa Primăria în ultimii 30 de ani, şi, totodată, de încă un demers pe care îl facem pentru susţinerea copiilor de la primii paşi în viaţă. În prezent clădirea este abandonată, dar va primi astfel cea mai bună utilitate, fiind destinată copiilor”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. 

Prin proiect se prevede amenajarea spaţiului cu destinaţia de creşă, vor fi lucrări de consolidare, de recompartimentare a spaţiilor necesare funcţionarii în bune condiţii a creşei şi reabilitare termică. De asemenea, instituţia va fi dotată cu mibilier modern şi echipamente de joacă pentru copii. 

Sursa: Primăria Galaţi

cresa

Dacă înainte de 1989 în Galaţi funcţionau peste 15 creşe de stat, în acest moment mai sunt doar două. După Revoluţie, cele mai multe fie au fost închise, fie au fost transformate în cabinete medicale sau în alte spaţii cu altă destinaţie. 

Vă recomandăm şi: 

Creşă de stat „moştenită” din comunism, renovată complet cu fonduri europene

Ministrul Muncii: After-school-urile şi creşele ar putea funcţiona pe perioada verii, dar cu un număr redus de copii

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite