Capcane periculoase în Pădurea Gârboavele din Galaţi. Persoane necunoscute au montat zeci de ţepuşe ascuţite pe cărările pădurii

0
0

Doi tineri, biciclişti experimentaţi şi membri ai Clubului de Ciclism Galaţi, au avut marea surpriză să găsească o mulţime de ţepuşe metalice, de cinci centimetri lungime, înfipte pe mai toate cărările folosite frecvent de biciclişti.

George Calinovschi şi un prieten de-al lui au plecat din Galaţi cu bicicletele, cu gândul de a ajunge în Pădurea Garboavele. Ajunşi acolo cei doi au urmat cărările deja existente, pe care se plimbau în fiecare week-end şi pe care le cunosc că-n palmă.

„De această dată lucrurile nu au mai fost aşa cum ne-am fi dorit noi, în sensul că în timp ce pedalam liniştiţi, deodată s-a auzit cum cauciucurile noastre s-au înţepat. Văzând că şi eu şi colegul ne-am spart cauciucurile, ne-am întors privirea înapoi să vedem care a fost obstacolul ascuţit. Am rămas muţi de uimire când am observat că din pământ ieşeau nişte ţepuşe metalice foarte ascuţite, lungi de aproximativ 4-5 cm”, ne povesteşte George. 
 
După ce şi-au reparat bicicletele, cei doi au pornit pe jos pe lângă ele, pentru a căuta şi alte capcane ascuţite. 
 
„Presimtirea noastră a fost corectă, deoarece am mai găsit încă trei ţepuşe fixate în pământ şi acoperite de frunze pe o distanţă de maxim 500 metri. Nu ştim cine le-a pus acolo şi cu ce gând, dar dorim să tragem un semnal de alarmă autorităţilor, dar şi persoanelor care se duc în Pădurea Garboavele că să practice diverse sporturi sau să îşi petreacă timpul liber alături de copii”, ne-a mai spus biciclistul.


 
Cei doi sunt hotărâţi sムtrimitムsesizăƒri atât la IPJ Galaţi, cât şi la Consiliul Judeţului Galaţi, administratorul Pădurii Garboavele. 

image
Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite