Campioană olimpică, „învinsă” de o ingineră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Tineret şi cea de Sport vor fuziona, iar noua instituţie va fi condusă de Anamaria Vasiliu. Noul director are 28 de ani şi studii superioare în domeniul alimentaţiei publice precum şi un master în drept şi administraţie

Din dispoziţia Guvernului, direcţiile judeţene de sport şi cele de tineret vor fuziona. Instituţia rezultată va administra, conform titulaturii, atât problemele sportivilor, cât şi pe cele ale tinerilor.Dintre cei doi directori, Anamaria Vasiliu - directorul fostei Direcţieii Judeţene de Tineret şi Maria Magdalena Irincu - directorul desfiinţatei Direcţii Judeţene de Sport, la conducerea noii direcţii, a fost aleasă cea dintâi.

Cineva a decis că o ingineră este mai competentă în probleme de sport decât o campioană olimpică (la canotaj) Maria Magdalena Irincu.
Din acest motiv, personalităţi ale sportului gălăţean s-au declarat sceptice în ceea ce priveşte oportunitatea noii numiri.

„Nu cred că este bine să se facă mereu aceste schimbări. Oricum, ar fi mai corect să fie oameni de sport în fruntea sportului gălăţean", ne-a declarat Nicolae Rainea, fostul mare arbitru.

Interimat

„Eu nu sunt director al Direcţiei de Sport, sunt numită coordonator al celor două instituţiii până când se va organiza un concurs pentru ocuparea funcţiei de conducere în noua Direcţie Judeţene de Tineret şi Sport", ne-a răspuns Anamaria Vasiliu.

Specializarea noului coordonator al Direcţie de Tineret şi Sport, în industrie alimentară, a stârnit mânia oamenilor de sport.

„Nu mi se pare corect ca o persoană care nu a alergat în viaţa sa nici după tramvai să se ocupe de destinul sportului gălăţean. Am primit mai multe semnale de la oamenii de sport şi toţi sunt revoltaţi de noua numire", a declarat Marius Stan, directorul general al clubului Oţelul Galaţi.

Noul şef se apără

„Este dreptul oricui să-şi exprime opinia. Cred însă că greşesc făcând aprecieri înainte să mă cunoască. Eu nu vin la conducerea sportului, ci voi coordona temporar noua instituţie creată. Nu mă voi ocupa doar eu de sport. Nu am practicat, dar îmi place orice sport", a fost replica Anamariei Vasiliu.

Principalul reper din CV-ul fostului director Maria Magdalena Irincu este titlul de campionă Olimpică la Sydney, în anul 2000.

De partea cealaltă, Anamaria Vasiliu se remarcă prin faptul că ocupă poziţia de preşedinte al organizaţiei locale de tineret a partidului de guvernământ.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite