Ca să vadă mai bine unde pun ştampila pesediştii gălăţeni se îngrijesc de acuitatea vizuală a electoratului

0
0

Cu mai bine de trei luni înainte de debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, organizaţia judeţeană PSD Galaţi a început să împrăştie prin toate cutiile poştale din oraş un pliant prin care îi invită pe toţi gălăţenii să-şi testeze vederea. Gratuit! Totul se face la cele două sedii de partid şi în colaborare cu firma Lent Optik din Bucureşti.

“Prietenii” de la PDL condamnă gestul şi spun că PSD-ul înlocuieşte găleata electorală cu testul de acuitate vizuală! Aceştia au ameninţat că vor face plângere la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. “Este inadmisibil să faci aşa ceva. Sediile partidelor nu sunt cabinete medicale. Trebuie îndeplinite nişte condiţii de securitate sanitară, nu poţi să faci astfel de chestii la colţ de stradă”, a tunat liderul PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă.  Acesta ne-a spus că a aflat că firma Lent Optik SRL Bucureşti a avut ceva probleme cu legislaţia românească. Lucru consemnat recent în presa suceveană.

Şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava, Elena Oanea, declara pentru Monitorul de Suceava că firma Lent Optik SRL din Bucureşti se deplasează în teritoriu, consultă clienţii, încasează un avans şi, în baza unui contract se angajează să livreze acestora ochelarii de vedere solicitaţi. Elena Oprea a accentuat faptul că este vorba despre ceea ce în legislaţie este numit un contract încheiat în afara spaţiilor comerciale. Din aceste contracte lipseşte clauza  care dă consumatorului dreptul denunţării unilaterale a contractului în termen de şapte zile care încep să curgă fie de la data încheierii contractului, fie de la data primirii produsului de către consumator, dacă livrarea se efectuează după data încheierii contractului. De asemenea, în contract nu se specifică, cum prevăd normele legale, şi pentru operatorul economic, cum sunt indicate pentru consumator, penalităţi în situaţia neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către acesta. În consecinţă, reprezentanţii firmei au fost amendaţi  cu 5.200 de lei şi au fost obligaţi să refacă toate contractele, conform normelor legale.

image

Replica social-democraţilor gălăţeni nu a întârziat să apară. „Recentele declaraţii ale pedeliştilor gălăţeni se înscriu în prestaţiile de un patetism înduioşător, cu care ne-au obişnuit în ultima perioadă. Acţiunea organizată de PSD Galaţi în parteneriat cu firma bucureşteană Lent Optik este deja la a doua ediţie, prima fiind organizată cu la sfârşitul anului 2013. Dacă domnii de la PDL consideră că este vorba despre o acţiune cu caracter electoral, trebuiau să se autosesizeze încă de atunci! Faptul că gălăţenii au considerat drept benefice aceste controale ale acuităţii vizuale şi au solicitat reluarea acestora în scurt timp, a stat la baza organizării unui nou ciclu de verificări gratuite ale sănătăţii. Reamintim domnilor de la PDL Galaţi că nu suntem în campanie electorală, spre deosebire de acţiunile organizate de candidatul acestui partid la alegerile parlementare în Colegiul electoral nr. 5, TG. Bujor, în plină campanie electorală, în rulote care nu îndeplineau nici cele mai elementare condiţii de igienă sanitară, cum ar fi – spre exemplu – lipsa apei curente. Oricum, în spirit de colegialitate, pentru că pedeliştii gălăţeni nu văd cu ochi buni acţiunea organizată de PSD Galaţi, îi invităm să-şi facă un control medical gratuit la Lent Optik, în aceste zile...”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite