Bute, nevoit să mai aştepte pentru a simţi gustul victoriei. Pecheanul a fost învins la puncte de Jean Pascal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia tuturor celor trei judecători de la masă a fost în favoarea lui Jean Pascal, pe care l-au desemnat drept câştigător. Scorul final a fost de 117-110. Haitianul intră astfel în posesia Centurilor cu Diamante WBC şi NABF la categoria semigrea. La finalul meciului, Bute a fost fair-play şi i-a ridicat pumnul în aer adversarului său în semn de apreciere pentru victorie.

Imediat după terminarea partidei, Bute s-a declarat dezamăgit de de prestaţia sa, dar a menţionat că îşi doreşte revanşa.

Pugilistul Jean Pascal a mărturisit că de mulţi ani îşi dorea această confruntare, pentru a demonstra cine este cel mai bun.

„Am muncit foarte mult pentru a obţine acest rezultat. De mulţi ani alerg după Bute pentru a arăta tuturor că sunt cel mai bun. Astăzi am dovedit acest lucru“, a declarat Jean Pascal.

Chiar şi un neiniţiat în box a remarcat cu ochiul liber faptul că Lucian Bute nu s-a ridicat la nivelul lui Jean Pascal în "main eventul" Galei de la Montreal. Timp de 11 reprize, românul a intrat în jocul adversarului, care a stat foarte bine pe picioare şi a avut câteva ruperi de ritm care au făcut diferenţa. Lucian s-a trezit abia în repriza a 12-a, conştient că nu mai avea ce pierde şi a reuşit o serie bună de lovituri care şi-au atins ţinta şi l-au făcut pe Pascal să se dezechilibreze. Bute a căutat evident KO-ul, dar nu a fost suficient pentru a-l doborî pe puternicul pugilist de culoare.

Bute a dat senzaţia unui boxer lipsit de vlagă şi curaj, care, timp de 11 reprize nu a riscat deloc, fiind mai degrabă încasator. Deşi a avut de partea sa alonja şi s-a mişcat permanent în ring pentru a-l obosi pe haitian, românului i-a eşuat tactica. La finalul confruntării, arbitrii i-au acordat victoria lui Pascal în unanimitate, scor 117-110.

În urma acestui meci ne întrebăm care ar fi fost câştigătorul dacă Bute s-ar fi trezit mai devreme şi ar fi boxat mai curajos. Toţi susţinătorii românului rămân cu regretul că boxerul din Pechea nu a luptat la capacitate maximă în faţa unui Jean Pascal de bătut. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite