Boicot masiv împotriva firmei de taximetrie ai cărei angajaţi au bătut cu sălbăticie un tânăr de 19 ani. Cum s-au mobilizat gălăţenii pe reţelele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxiuri pe străzile Galaţiului FOTO C Crângan
Taxiuri pe străzile Galaţiului FOTO C Crângan

Demersul a fost iniţiat de sute de persoane, pe reţelele de socializare, iar lor li s-au alăturat mii de gălăţeni. În disperare de cauză, firma de taximetrie a făcut un apel către potenţialii clienţi să nu-i judece activitatea doar pe baza incidentului violent izolat care a stârnit indignarea publicului.

Sute de gălăţeni au iniţiat în ultimele zile, pe reţelele de socializare, apeluri la boicotarea firmei de taxiuri ai cărei şoferi au bătut cu sălbăticie, în noaptea de 6 spre 7 aprilie, în tânăr de 19 ani. 

Postările au adunat zeci de mii de reacţii şi de comentarii, cei mai mulţi dintre care care au comentat solicitând Primăriei Galaţi să anuleze de urgenţă licenţele de taximetrie ale celor cinci şoferi de la compania Samataxi care au fost implicaţi în violentul incident în urma căruia Robert Zaharia a ajuns la spital cu răni serioase.

IMAGINI de la incidentul violent AICI

Vă reamintim, că tânărul a fost lovit de zeci de ori, mai ales în cap, cu bâtele, cu pumnii şi cu picioarele, de un grup de cinci şoferi de taxi care răspunseseră la apelul unui coleg de-al lor, enervat de o discuţie banală cu clientul. Mai exact, şoferul a cerut mai mulţi bani pe cursă, motivând că tânărul are foarte multe bagaje, iar acesta i-a spus că nu are de ce plăti mai mult doar pentru bagaje.

Violenţele au fost filmate de o cameră de supraveghere, iar imaginile au fost puse la dispoziţia procurorilor, care au decis să-i pună pe bătăuşi sub control judiciar pentru 45 de zile, timp în care au şi interdicţia de a profesa.

În ceea ce priveşte boicotul iniţiat pe reţelele de socializare, acesta a început să se materializeze cu succes. În staţiile de taxi, şoferii de la Samataxi stau aproape degeaba în aşteptarea clienţilor, care preferă să aleagă alte companii. Pe internet circulă deja şi numeroase ironii la adresa companiei, care este sfătuită să se reprofileze pe pază şi protecţie dacă tot nu mai are clienţi.

Primăria Galaţi a anunţat, la rândul ei, că vrea să anuleze licenţele de taxi ale şoferilor implicaţi în incident, dar şi sancţionarea firmei cu care aceştia se aflau sub contract. Deocamdată, însă, măsurile anunţate întârzie, instituţia precizând că procedura de anulare a licenţelor presupune parcurgerea obligatorie a unor paşi legali, pentru a evita contestaţiile.

În schimb firma de taximetrie a anunţat, deja, că a reziliat contractele cu cei cinci şoferi bătăuşi şi că a înăsprit condiţiile de selectare a viitorilor angajaţi. Totodată, a făcut un apel la înţelegere către potenţialii clienţi. „Acest incident izolat nu trebuie să umbrească munca plină de respect a celorlalţi şoferi, care se văd târâţi fără voia lor în acest scandal ce riscă să-i lase fără pâine”, au precizat reprezentanţii companiei.

CITIŢI ŞI:

Tânărul zdrobit în bătaie de un grup de taximetrişti: „Au sărit toţi pe mine, cu răngi, cu bâte, m-au pus la pământ”

UPDATE VIDEO Cinci dintre taximetriştii care au bătut cu sălbăticie un tânăr au fost identificaţi. Agresorii sunt cercetaţi în libertate

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite