Biblioteca Centrală a Universității din Galați a fost inaugurată. Investiție de 1,5 milioane de euro

0
Publicat:

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are începând de marți, 21 martie, o bibliotecă modernă și dotată cu echipamente moderne. Investiția se ridică la 1,5 milioane de euro.

Universitatea din Galați are o bibliotecă nouă FOTO: UDJ Galați
Universitatea din Galați are o bibliotecă nouă FOTO: UDJ Galați

„Redeschidem astăzi ceea ce noi numim simbolul bazei intelectuale a unei universități: biblioteca. Structura este cea veche, pe care o știm cu toții, dar tot ce este în interior este nou. Lucrarea a costat aproximativ 1,5 milioane de euro”, a anunțat rectorul universității, dr. prof. Puiu-Lucian Georgescu.

Investiția în clădirea din curtea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a început în toamna anului 2021. Pentru amenajarea spațiilor bibliotecii au fost achiziționate obiecte de mobilier și echipamente de calcul moderne.

În holul bibliotecii a fost amenajat un terminal de informare de tip infodesk, care va putea fi folosit de utilizatori pentru consultarea resurselor bibliotecii.

Televizoarele, ecranul de proiecție și videoproiectorul au fost achiziționate cu scopul de găzdui evenimente și pentru mediatiza colecțiile și serviciile bibliotecii.

Biblioteca, reabilitată și dotată cu echipamente moderne FOTO: UDJ Galați
Biblioteca, reabilitată și dotată cu echipamente moderne FOTO: UDJ Galați

Pandemia din anul 2020 a determinat dezvoltarea serviciilor de bibliotecă digitale.

„Ne referim aici la interacțiunea cu utilizatorii prin intermediul canalelor online, serviciile de scanare, accesul online la resursele electronice ale bibliotecii. Prin reamenajarea și reabilitarea clădirii care găzduiește noul sediu central al bibliotecii, în completarea pachetului de servicii digitale au venit spațiile moderne de studiu și cercetare și echipamentele de calcul care răspund exigențelor actuale. Biblioteca este, în acest moment, locul unde studenții pot învăța și socializa, bucurându-se de o atmosferă plăcută și primitoare”, au transmis reprezentanții Universității „Dunărea de Jos” Galați.

La inaugurare a participat și un sobor de preoți care a binecuvântat noul edificiu. Cu această ocazie, a fost făcută și o donație de carte din partea Arhiepiscopului Dunării de Jos Casian Crăciun.

Bibiloteca centrală a Universității Dunărea de Jos, inaugurată FOTO: UDJ Galați
Bibiloteca centrală a Universității Dunărea de Jos, inaugurată FOTO: UDJ Galați

75 de ani de învățământ academic la Galați

Comunitatea academică de la Dunărea de Jos s-a reunit luni, 20 martie 2023, în Aula „Alexandru Ioan Cuza” pentru a sărbători 75 de ani de învățământ superior la Galați. În cei 75 de ani de existență, Universitatea a construit profesioniști, lideri pentru companii din Galați, România sau de pe întregul mapamond.

„Trebuie să învățăm din istorie și să construim împreună pentru viitor. Împreună vom continua să fim una din universitățile de referință ale României. Vă mulțumesc tuturor pentru efortul deosebit în organizarea și funcționarea universității, în formarea generațiilor de specialiști și pentru dialogul permanent pe care îl avem asupra problemelor majore ale societății românești”, a declarat rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite