Bătrân cu Alzheimer lăsat să plece din spital în papuci şi cu pantalonii pe dos. Opt ore a rătăcit pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 71 de ani care suferă de Alzheimer a rătăcit opt ore prin frig pe străzile din Galaţi, după ce a fost externat din Spitalul de Urgenţă. Bătrânul a încercat să ajungă acasă, la copii, dar nu şi-a mai amintit adresa.

Este anchetă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Familia unui bătrân de 71 de ani a trecut prin momente cumplite după ce acesta a fost transportat cu o ambulanţă la spital din cauza unor probleme la prostată.

Cu toate că familia a spus personalului medical de pe ambulanţă de ce probleme suferă bătrânul, acesta a fost fost externat a doua zi şi a rătăcit 8 ore prin frig înainte să fie găsit de familie cu ajutorul distribuirilor de pe o reţea de socializare.

Bătrânul de 71 de ani i-a povestit nepoatei că a umblat 8 ore pe străzi îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni şi o pereche de papuci de casă, în încercarea de a-i găsi pe cei dragi, dar nu a reuşit din cauză că suferă de Alzheimer.

Extrem de bizar este faptul că, la externare, bărbatul nu a trezit suspiciunile personalului medical, cu toate că era îmbrăcat cu pantalonii pe dos şi în picioare avea o pereche de papuci. 

Potrivit medicului Angel Trifan, şeful SMURD Galaţi, bătrânul ar fi declarat că doreşte să plece acasă şi a spus chiar adresa completă unde urma să ajungă. Medicul susţine că nu s-ar fi ştiut că pacientul avea Alzheimer pentru că acest lucru ar fi fost consemnat în foaia de observaţie.

Familia bătrânului susţine exact contrariul şi intenţionează acum să dea în judecată spitalul pentru că pacientul cu Alzheimer nu ar fi trebuit lăsat să plece singur sub nicio formă, mai ales că era îmbrăcat cu pantalonii pe dos şi era doar în papuci.

Când au realizat că bătrânul de 71 de ani s-a rătăcit şi nu mai ştie să ajungă acasă, familia a apelat la Poliţie şi a cerut ajutor pe o reţea de socializare. Abia după 8 ore, în urma distribuirilor masive ale apelului la ajutor, bătrânul cu Alzheimer a fost găsit în apropierea unei farmacii din centrul Galaţiului.

În urma celor întâmplate, la Spitalul de Urgenţă din Galaţi s-a declanşat o anchetă internă pentru a se stabili cum a fost posibil ca un pacient cu Alzheimer să fie lăsat să plece. Este a doua anchetă demarată la unitatea medicală în mai puţin de o săptămână după ce un pacient infectat cu SARS-CoV-2 s-a spânzurat într-un salon de la Terapie Intensivă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi

Mărturia cumplită a unui pacient, după 38 de zile de luptă cu COVID-19: „Nişte gheare reci au început să mă sugrume. Să-mi taie respiraţia“

Andra Cristiana Tăbăcaru, medic ATI: „Pacienţii COVID-19 asimptomatici pot avea, de fapt, simptome obscure“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite