Basarabeanca găsită moartă în maşină venise la Galaţi ca să susţină examenul de corigenţă la fizică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Zgherea, înainte de a părăsi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean
Ion Zgherea, înainte de a părăsi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean

Prietenul său, student în anul I, la o universitate gălăţeană, este bursier al Statului Român, dar se pare că n-a prea dat pe la cursuri. În sângele lui au fost depistate urme de droguri şi a avut nevoie de asistenţă medicală la UPU.

Adolescenta , care, miercuri, a fost găsită moartă într-un autoturism parcat în cartierul Micro 19 , era elevă la Colegiul Tehnic „Paul Dimo" din Galaţi (fostul Liceu Energetic).

Despre Mariana, numai de bine

Despre Mariana E., în vârstă de 17 ani, din Republica Moldova, a cărei moarte rămâne deocamdată învăluită în mister, unul dintre pedagogii căminului în care era cazată, are numai aprecieri pozitive.

Nedu Fenixia a spus că Mariana n-a creat niciodată probleme şi nu avea un anturaj dubios. Pedagogul a mai precizat că auzise că fata ar avea un prieten mai mare, student, însă acesta nu obişnuia s-o viziteze la cămin.

Mariana s-a întors în România cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar întrucât joi ar fi urmat să fie testată la fizică, materie la care avea o corigenţă, pentru a putea promova în clasa a X-a.

Probe biologice prelevate de la tânăra decedată au fost trimise la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti pentru examen toxicologic.

Bursier al Statului Român

La fel s-a procedat şi în cazul lui Ion Zgherea, în vârstă de 20 de ani, tânărul care a cerut ajutor în parcarea blocului I3 din Micro 19, speriat că adolescenta aflată cu el în maşină nu mai dădea semne de viaţă. Totuşi în sângele lui, testerul ultramodern cu care este dotat Serviciul de Medicină Legală din Galaţi, ar fi depistat urme de droguri iar IML urmează să emită un buletin în care să se precizeze ce substanţe stupefiante a consumat.

Ion este student în anul I la Facultatea Istorie-Filosofie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos", beneficiar al uneia dintre bursele de studii acordate de Statul Român cetăţenilor Republicii Moldova.

Cezar Bichescu, director general în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos", a spus că Ion n-a prea dat pe la cursuri, el având prea puţine credite, şi acelea la Educaţie Fizică, astfel încât şansele sale de a promova anul şi de a rămâne bursier sunt practic nule.

Oricum, tânărul basarabean are probleme mai mari decât cele legate de situaţia sa şcolară. El trebuie să dea explicaţii anchetatorilor în legătură cu drogurile depistate în sângele său şi moartea adolescentei cu care a declarat că venise din Republica Moldova în noaptea de marţi spre miercuri.

Prezentat miercuri seara la ora 20.50, la Unitatea de Primiri Urgenţe, Ion a fost ţinut sub supraveghere medicală până joi, în jurul prânzului când a fost preluat de poliţişti şi condus din nou la audieri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite