Axă rutieră care leagă nordul de sudul Galațiului, modernizată. Investiție de 73 milioane de euro

0
Publicat:

O axă rutieră, care leagă nordul de sudul județului Galați, formată din cinci drumuri, va fi modernizată în cadrul unui proiect major, cu fonduri europene în valoare de 73 milioane de euro.

O importantă axă rutieră din Galați va fi modernizată FOTO: CJ Galați
O importantă axă rutieră din Galați va fi modernizată FOTO: CJ Galați

În cadrul investiției vor fi modernizați 60 de kilometri de drum județean, 12 poduri și peste 1.000 de podețe. De asemenea, vor fi împădurite peste 60 de hectare, pentru reducerea efectelor poluării.

Consiliul Județean Galați a anunțat luni, 6 noiembrie 2023, că a depus spre finanțare proiectul de modernizare, care cuprinde ruta Bălăbănești – Bălășești - Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi - Cotoroaia - Cerțești – Blânzi – Corod -Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) - Șendreni (extravilan)- intersecţia cu DN25 (pod sat Traian). Valoarea acestui proiect, care are partea de proiectare deja finalizată, este de 363.553.570 de lei (TVA inclus). 

„Această axă rutieră, care leagă nordul de sudul județului, este formată din cinci drumuri județene. Vorbim de aproximativ 60 de kilometri de drum care vor fi modernizați complet, în cadrul unei investiții cu bani europeni de peste 73 de milioane de euro. Avem deja certitudinea că vom primi finanțare europeană, acest proiect făcând parte dintr-o listă prestabilită de proiecte deja selectate care vor primi fonduri din bugetul UE. Lucrăm de mult la acest proiect, am finalizat și proiectarea tehnică, tot cu fonduri europene, avem gata și licitația pentru desemnarea constructorului, astfel că așteptăm semnarea contractului de finanțare pentru a demara la propriu lucrările”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Potrivit sursei citate, este o investiție amplă, care înseamnă consolidarea fundației drumului, lărgirea părții carosabile, modernizarea a 12 poduri și a peste 1000 de podețe, precum și amenajarea de trotuare, piste de bicicletă și sisteme de colectare a apelor pluviale.

„Mai mult, în cadrul acestui proiect, vom primi fonduri și pentru împădurirea a peste 60 de hectare de teren, pentru reducerea efectelor poluării”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați. 

Finanțarea acestui proiect va fi asigurată cu fonduri din Programul Regional Sud-Est 2021-2027.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite