Avocaţii gălăţeni au refuzat să mai intre în sălile de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocaţii protestează pentru că nu şi-au primit banii pentru "oficii". Foto: Arhivă
Avocaţii protestează pentru că nu şi-au primit banii pentru "oficii". Foto: Arhivă

Nemulţumiţi că, de la începutul anului, n-au mai primit drepturile băneşti cuvenite pentru procesele din oficiu deşi banii au fost viraţi în conturile Curţii de Apel, avocaţii vor rămâne câte o oră zilnic pe treptele Palatului de Justiţie.

Consiliul Baroului din Galaţi a decis ca, zilnic, între orele orele 9.30 - 10.30, începând din data de 24 aprilie, să suspende exercitarea profesiei de avocat în toate instanţele gălăţene până când vor fi achitate integral drepturile băneşti cuvenite pentru asistenţa juridică acordată din oficiu.

În semn de protest, avocaţii gălăţeni nu vor mai intra în sălile de judecată şi vor rămâne zilnic, timp de o oră, pe treptele Palatului de Justiţie. Ei n-au încasat încă banii pentru „oficiile” prestate de la începutul anului şi până în luna martie, inclusiv.

Avocatul Ion Popa, Decanul Baroului Galaţi, a declarat că, celor 125 de colegi ai săi pe care îi reprezintă li se datorează suma totală de  270.000 de lei.

„Deşi suma a fost virată în conturile Curţii de Apel, serviciul Contabilitate ne-a comunicat că ar urma să-i primim undeva pe 30 aprilie”, a afirmat Ion Popa.

Decanul Baroului spune că nemulţumirea avocaţilor gălăţeni este cu atât mai mare cu cât colegii lor din Vrancea şi Brăila şi-au primit banii.

Protestul a fost iniţiat de avocaţii din Tecuci, exemplul lor fiind urmat apoi şi de cei din Galaţi.

Avocatul Ion Popa a mai spus că Baroul Galaţi va transmite Ministerul Justiţiei,  Consiliului Superior al Magistraturii şi Uniunii Naţionale a Barourilor din România o adresă prin care informează cu privire la protest.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite