Au găsit o grenadă în Grădina Publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grenada gasită în Grădina Publică. Foto: ISU Galaţi
Grenada gasită în Grădina Publică. Foto: ISU Galaţi

Muncitorii care lucrează la modernizarea celui mai mare parc din Galaţi au anunţat imediat autorităţile, iar pirotehnicienii de la ISU au transportat grenada la un depozit special unde va fi păstrată până când va fi distrusă.

O grenadă ofensivă provenind  din cel de-al II-lea Razboi Mondial a fost descoperită de către şeful şantierului din în Grădina Publică, unde se fac lucrări de modernizare .

Grenada, deşi puternic afectată de coroziune, era periculoasă întrucât nu mai avea pârghia de blocare. 

Pirotehnicienii au cercetat cu atenţie întreaga zonă în care a fost descoperit elementul de muniţie, dar n-au mai găsit altele care ar fi putut pune în pericol vieţile muncitorilor de pe şantier.

„Grenada a fost transportată, în condiţii de maximă securitate, la depozitul special al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, urmând ca aceasta să fie distrusă într-un poligon special din comuna Braniştea. Reamintim faptul că elementele de muniţie au sensibilitate mare la iniţiere prin contact direct, efectele exploziilor provocate astfel fiind, în majoritatea cazurilor, devastatoare. Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii unor astfel de elemente de muniţie, cetăţenii au câteva obligaţii: să anunţe de urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la numărul 112, să nu mişte şi să nu atingă muniţia.O simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia acesteia”, a declarat căpitan Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite