Atelier de sculptură în lemn la Grădina Botanică din Galaţi. Lucrările au specific oriental şi sunt realizate de trei profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În curând, vizitatorii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi  vor putea admira în zona lacului şi a Grădinii Japoneze trei noi sculpturi din lemn cu specific oriental, respectiv o reinterpretare artistică a porţii japoneze.

Acţiunea, intitulată “Atelier de sculptură în lemn”, este sprijintă financiar de Clubul ROTARY GALAŢI DONARIS şi Asociaţia Culturală “Cavaleria” Galaţi.

Sculpturile sunt în curs de realizare, meşteri fiind trei artişti plastici cu experienţă în acest domeniu:  Mugurel Vrînceanu - profesor al Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi, Marius Ivanovici, coordonatorul Secţiei Sculptură din cadrul Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti şi Lucian Tudorache, profesor la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamţ.

Se lucrează intens dar se şi predă, în acelaşi timp. Sculptorii sunt secondaţi activ de mai mulţi elevi de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi, care urmăresc cu atenţie modul de lucru al profesorilor, participând şi ei la anumite etape ale viitoarelor lucrări. Artă, educaţie şi natură în acelaşi loc.

La final, cele trei sculpturi vor fi donate Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, urmând a fi amplasate în zona Grădinii Japoneze.

Clubul ROTARY GALAŢI DONARIS a mai colaborat şi în alte proiecte cu muzeul gălăţean. Este vorba despre proiectul „Legumicultură urbană”, în cadrul căruia elevii câtorva licee din Galaţi s-au implicat din plin în activităţile de plantare, întreţinere şi recoltare de legume, precum şi proiectul “Înfiinţare colecţie mini-roze în Grădina Botanică Galaţi”.

   

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite