Asociaţia Pro Infrastructura: „Ritm excelent pe Drumul Expres Brăila-Galaţi. Lângă Dunăre pare că a venit primăvara“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructura
sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructura

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura laudă stadiul lucrărilor la proiectului Drumului Expres Brăila-Galaţi. „Ritm excelent pe Drumul Expres Brăila-Galaţi. Mobilizarea ne dă speranţe că în 2023 vom circula pe cei 11 kilometri", susţin cei de la Pro Infrastructura.

Contractul pentru Drumul Expres Brăila-Galaţi a fost semnat pe 15.04.2021 cu firma UMB Spedition, ce aparţine omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Valoarea contractului este de 371 milioane lei fără TVA, cu perioadă de proiectare 10 luni şi alte 24 de execuţie şi o garanţie de 10 ani. 

Ordinul de începere aferent proiectării a venit pe 01.07.2021, iar primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie. „Ritm excelent pe Drumul Expres Brăila-Galaţi. Mobilizarea ne dă speranţe că în 2023 vom circula pe cei 11 kilometri", anunţă Pro Infrastructura.

„Progresul este foarte bun în doar câteva luni de muncă, mai ales că vorbim de perioada cea mai puţin prielnică pentru şantiere. Constructorul a mutat aici zeci de utilaje, în special basculante, de pe Autostrada A3 Nădăşelu-Zimbor, acolo unde ar sta nemişcate în zăpadă şi noroi. 

Lângă Dunăre însă pare că a venit primăvara şi vom avea un avans semnificativ la terasamente în februarie şi martie, dacă vremea rămâne bună. 

Dar suntem abia la început. Pe lângă nelipsitele reţele de utilităţi (în special linii electrice aeriene) care trebuie mutate şi alte detalii tehnice şi birocratice rămase de rezolvat (avize, pădure pe traseu), trebuie construită şi o structură mamut mai lungă de 1,6 kilometri, care include un viaduct peste o cale ferată, digul de protecţie şi un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri şi două secundare de câte 80 metri", susţin reprezentanţii Pro Infrastructura. 

ro Infrastructura.

Drumul Expres Brăila-Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre. 

Vă recomandăm şi: 

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite