Apel către solicitanţii de paşapoarte. Depuneţi din timp cererea pentru un nou paşaport, altfel veţi avea de aşteptat până primiţi documentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererea pentru un nou paşaport se depune la Serviciul pentru Eliberarea Paşapoartelor Foto: arhivă Adevărul
Cererea pentru un nou paşaport se depune la Serviciul pentru Eliberarea Paşapoartelor Foto: arhivă Adevărul

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din cadrul Prefecturii Galaţi lansează un apel către toţi gălăţenii care doresc să obţină un paşaport să depună din timp documentele necesare, întrucât termenul de soluţionare este de două săptămâni, iar în lunile iulie – august este foarte aglomerat, existând riscul de a nu avea în timp util documentele necesare călătoriilor planificate.

Paşaportul simplu electronic este valabil 5 ani (3 ani pentru solicitanţii cu vârsta sub 12 ani) şi se eliberează în termen de 14 zile calendaristice, putând fi livrat la domiciliu/reşedinţă prin curierat Prioripost.  

Primirea documentelor la ghişeu se face cu bonuri de ordine, care se eliberează zilnic, în intervalul orar 08,30 – 10,30, pe baza chitanţei de achitare a taxei de emitere a paşaportului. Informaţii cu privire la taxele şi documentele necesare eliberării paşaportului sunt disponibile şi pe www.prefecturagalati.ro, secţiunea Evidenţa paşapoartelor, iar orice problemă specială se poate soluţiona la ghişeul de informaţii al serviciului sau în audienţă, la şeful serviciului.

„Facem precizarea că, începând cu anul 2016, expiră atât paşapoartele emise pe 10 ani, în perioada 2006-2009, cât şi cele pe 5 ani, emise după 2009. În acest an, expiră paşapoartele emise în 2007 (peste 27.000), precum şi cele emise în 2012 (peste 28.000), astfel că teoretic, la nivelul serviciului trebuie procesate peste 50.000 cereri ale solicitanţilor cu paşapoarte expirate, la care se adaugă peste 15.000 de cereri ale noilor deţinători, rezultând un număr de aproximativ 70.000 cereri. Raportând acest număr la cele aproximativ 240 zile lucrătoare, rezultă că serviciul se află în imposibilitatea procesării tuturor cererilor, având în vedere existenţa a doar trei ghişee,” spune Aurelian Păduraru, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Galaţi. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite