Omor la paşapoarte. Programul începe la 8.30, dar dacă nu vii la 5.00 dimineaţa nu prinzi bon de ordine. Apoi stai alte câteva ore la coadă

0
0
Cozile se întind pe sute de metri înainte ca instituţia să îşi deschidă porţile
Cozile se întind pe sute de metri înainte ca instituţia să îşi deschidă porţile

Braşovenii care vor să îşi facă paşaport în această perioadă trebuie să aibă nervi de oţel. Cozile sunt interminabile, se fac liste de aşteptare, iar cine nu vine cu noaptea în cap nu prinde bon de ordine. Deocamdată nu s-a luat nicio măsură pentru a remedia cât de cât situaţia.

Situaţia este aceeaşi parca an de an. Cums e apropie vara cum revin cozile interminabile la paşapoarte. Ca să prinzi unul dintre cele 80 de bonuri de ordine zilnice trebuie să vii la ora 5.00 şi să stai la coadă până se deschide instituţia la ora 8.30. Poţi ai surpriza totuşi să nu prinzi bon şi o iei de la capăt a doua zi. La Serviciuld e Paşapoarte sunt doar trei ghişee de deschise, iar până acum autorităţile nu au făcut nicio declaraţie cu privire la măsurile care s-ar putea lua pentru a mai diminua cozile. Se fac programări şi on-line, dar şi aici locurile sunt ocupate pe săptămâni întregi.

Dacă aveţi nevoie de paşaport, mergeţi şi plătiţi taxele înainte. Acestea nu se mai pot achita în clădirea Serviciului de Paşapoarte. Apoi asiguraţi-vă că aveţi toate actele necesare pentru a nu fi nevoiţi să mai staţi încă o zi la coadă.

Oamenii sunt revoltaţi

Braşovenii sunt revoltaţi de situaţie, mai ales cei care vin din judeţ şi care nu au prins loc din prima zi. „Trebuie să îi facem paşaport la copil. Am venit de două ori. A doua zi la 4.00 ca să prindem bon. Se stă la coadă ore întregi, copilul oboseşte, este inuman pentru cei mici. Ar trebui să fie mai multe ghişee, să meargă mai repede“, a spus Irina Mocanu din Şercaia.

„Nu mi se pare normal să te scoli cu noaptea în caă ca să prinzi bon de ordine. Stai la coadă peste trei ore până iei bon şi apoi încă vreo cinci, şase ore. Se stă în picioare pentru că nu sunt alte condiţii. Măcar acum nu este foarte cald, dar când vine vara va fi jale, nu se va putea respira aici“, spune Vasile Tudor.

Evitaţi toaleta

Dacă aţi prins bon de ordine şi staţi la coadă pentru depunerea actelor ar fi bine să nu beţi foarte multe lichide. Şi la toaletă este aglomeraţie, iar potrivit oamenilor condiţiile sunt groaznice. „Toaleta este infectă. Poate este şi vina oamenilor, nu ştiu să spun, dar cert este că mai bine nu te duci. Mirosul este îngrozitor, hârtie nu este, de curăţenie ce să mai vorbim. Dacă ai copil mai bine îl duci la tufe, chiar dacă nu este un gest foarte frumos, dar în condiţiile astea este mai igienic“, a spus Ioana Cristian.

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite