Amendă usturătoare în cazul copacilor asfaltați până la rădăcină în Galați. „Este inacceptabil”

0
Publicat:

Garda de Mediu din Galați s-a sesizat în cazul gafei de proporții comise de câțiva angajați ai Ecosal, care au asfaltat trunchiurile  mai multor copaci de pe strada Bravilor, în apropierea parcului CFR din oraș.

Așa arată trotuarul cu copaci asfaltați din Galați FOTO Facebook
Așa arată trotuarul cu copaci asfaltați din Galați FOTO Facebook

Comisarii Gărzii de Mediu Galați s-au autosesizat după apariția pe rețelele de socializare a unor imagini în care apar mai mulți copaci asfaltați de angajații Ecosal până la rădăcină.

„În urma unei verificări efectuate de către comisarii de la fața locului, au constatat cu stupoare că asfaltul fusese turnat până la rădăcina a doi copaci, punându-i într-o situație extrem de dificilă și periculoasă pentru supraviețuirea lor. Această acțiune reprezintă o încălcare importantă a normelor privind protecția mediului și a legislației în vigoare”, spun reprezentanții Gărzii de Mediu Galați.

S-a dispus imediat întreruperea temporară a lucrărilor și luarea unor măsuri urgente pentru remedierea situației.

În prezent, lucrările au fost întrerupte temporar, iar reprezentantul legal al Ecosal a fost sancționat de comisarii de mediu cu o amendă de 5.000 de lei. De asemenea, s-a dispus delimitarea șantierului și instituirea unor măsuri de protecție a copacilor afectați.

„Este inacceptabil ca astfel de acțiuni să aibă loc într-un oraș care își propune să devină tot mai verde și mai prietenos cu mediul înconjurător. Ne angajăm să monitorizăm îndeaproape evoluția situației și să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea și conservarea patrimoniului natural al municipiului Galați”, au mai transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Galați.

„Mai aveau puțin și puneau asfalt și pe copaci”

Reamintim că mai multe imagini au fost postate în mediul online, în care se vede cum angajați ai Serviciului Public Ecosal au asfaltat trunchiurile copacilor de pe strada Bravilor, în apropierea parcului CFR din Galați, au stârnit revoltă.

Primăria Galați a fost sesizată despre situația absurdă, în care mai mulți copaci au fost sufocați de asfaltul turnat pe trotuar.

De amintit este și că autoritățile au considerat mai oportun să asfalteze trotuarele și nu strada plină de gropi.

Un gălățean a făcut mai multe fotografii, pe care le-a publicat online, pe un grup de sesizări pentru Primăria Galați.

„Pe strada Bravilor, mai aveau puțin și puneau asfalt și pe copaci", a scris acesta. Oamenii care au văzut imaginile au fost extrem de revoltați.

Reprezentanții Primăriei Galați spun că asfaltarea copacilor este o greșeală a uneia dintre echipele Ecosal.

Potrivit aceleiași surse, s-a dispus eliberarea trunchiului copacilor de asfalt, iar cei vinovați de situația amintită sunt anchetați, urmând ca împotriva lor să fie luate măsurile administrative corespunzătoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite