Amendă de infarct aplicată unui român în Italia pentru că a prezentat certificatul verde al unei alte persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un român de 40 de ani este prima persoană condamnată penal în provincia Verona pentru că a prezentat codul QR al unei alte persoane în timpul unei verificări de rutină a carabinierilor.

Judecătorul de instrucţie Marzio Bruno Guidorizzi l-a condamnat zilele trecute pe un român de 40 de ani la un an de închisoare pentru falsă atestare a identităţii în faţa unui funcţionar public, ce a fost transformată apoi într-o amendă de 9.000 de euro.

Românul fusese oprit de carabinierii staţiei Parona Valpolicella pe 17 decembrie 2021, în cadrul unor verificări privind respectarea reglementărilor anti-Covid, scrie publicaţia Ansa

Când militarii i-au cerut bărbatului să prezinte certificatul verde, acesta a arătat codul QR, dar în urma verificărilor a reieşit că acesta aparţine unui bătbat de 58 de ani.  Aceasta este prima condamnare penală aplicată în provincia Verona împotriva unei persoane care prezintă codul QR al unei alte persoane.  

Procurorul Bruno Francesco Bruni a explicat că măsura era necesară pentru că sunt din ce în ce mai multe cazuri de permise verzi falsificate sau persoane care prezintă codul QR al unei alte persoane.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Rafila, despre certificatul verde: Este o măsură pe care am fi vrut să o luăm, chiar dacă temporar

Israelul ar putea renunţa la certificatul verde, deşi a înregistrat un număr record de cazuri noi de COVID-19

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite