Israelul ar putea renunţa la certificatul verde, deşi a înregistrat un număr record de cazuri noi de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
steag israel

Cu toate că Israelul a înregistrat un număr de 65.259 de noi cazuri de coroavirus, ministrul de Finanţe, Avigdor Liberman a declarat marţi că ţara ar trebui să renunţe la Certificatul Verde, transmite Jarusalem Post.

Premierul de Finanţe, împreună cu premierul Naftali Bennett şi ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a anunţat că peste 25 de milioane de teste antigenice Covid-19 la domiciliu vor fi distribuite gratuit israelienilor în zilele următoare, potrivit hotnews.ro. 

„Nu există nicio logică medicală şi epidemiologică în Certificatul Verde, lucru cu care mulţi experţi sunt de acord. Există însă o afectare directă a economiei, a activităţilor zilnice şi, în plus, o amplificare semnificativă a panicii în rândul populaţiei. Lucrez cu toate părţile pentru a elimina certificatul verde şi pentru a păstra o viaţă de zi cu zi normală pentru noi toţi", a scris Liberman pe Twitter, la câteva ore după decizie. 

În cazul în care Certificatul Verde ar fi abolit, ar reprezenta una dintre cele mai dramatice schimbări în modul în care Israelul a gestionat pandemia, mai ales că odată cu apariţia variantei Omicron, numărul de infecţii şi reinfecţii (persoane care au contractat virusul în ciuda faptului că au fost vaccinate sau recuperate) a crescut vertiginos.

„Cred că vârful va avea loc peste încă o săptămână sau cam aşa ceva. Cu toate acestea, observăm, de asemenea, că numărul de spitalizări este încă în creştere, dar creşterea încetineşte", a declarat Ash, marţi, la Radio FM103, adăugând ca Israelul nu a văzut încă vârful valului 5. 

Luni s-au înregistrat 65.259 de cazuri noi, iar duminică 62.210, a precizat acesta. Cel mai mare bilanţ anterior, înregistrat miercurea trecută, fusese de 48.095.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite