Ambulanța Tecuci, clădire veche de 70 de ani, modernizată și consolidată. Va avea panouri solare şi fotovoltaice

0
Publicat:

Sediul în care funcționează Serviciul de Ambulanță Tecuci, clădire veche de 70 de ani, va fi modernizată și consolidată. Proiectul prevede soluţii inovatoare, cum este sistemul inteligent de management energetic, astfel încât să fie redus consumul de energie.

Sediul actual al Ambulanței Tecuci FOTO: CJ Galați
Sediul actual al Ambulanței Tecuci FOTO: CJ Galați

Consiliul Județean Galați a semnat marți, 9 aprilie 2024, contractul de finanţare pentru o investiţie extrem de importantă la Tecuci, prin care va fi transformată actuala clădire a Ambulanţei Tecuci, veche de aproape 70 de ani, într-un spaţiu modern.

„Clădirea are nevoie de ample lucrări de consolidare, de aceea vom interveni atât la nivelul fundaţiei, cu centuri de beton, cât şi la nivelul stâlpilor şi a grinzilor. Cei aproape 40 de salvatori care muncesc acolo, merită acest lucru.  Apoi, vom pune un acoperiş nou, vom schimba toată tâmplăria şi vom reface instalaţiile electrice, termice şi sanitare. În plus, vom monta panouri solare şi fotovoltaice”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

De asemenea, în cadrul priectului vor fi implementate şi soluţii inovatoare, cum este sistemul inteligent de management energetic, astfel încât să fie redus consumul de energie.

Avem şi licitaţia pentru desemnarea constructorului gata, astfel că în 24 de ore vom emite şi ordinul de începere a lucrărilor, prima etapă fiind cea de realizare a proiectului tehnic”, a precizat Costel Fotea.

Ambulanța Tecuci funcționează într-o clădire degradată FOTO: CJ Galați
Ambulanța Tecuci funcționează într-o clădire degradată FOTO: CJ Galați

Valoarea investiţiei este de peste 3,1 milioane de lei, din care aproape 2 milioane de lei sunt fonduri europene atrase prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027, diferenţa fiind asigurată din bugetul propriu.

Serviciul de Ambulanță Tecuci deservește 140.000 de persoane.

Spital modern cu heliport, la Tecuci

Tot în orașul Tecuci, CJ Galați construiește un spital nou, cu peste 100 de paturi și dotări moderne, inclusiv un heliport pentru elicopterul SMURD. În prezent, unitatea medicală funcționează într-o clădire de 120 de ani.  

Este o investiție istorică pentru Tecuci și pentru aproximativ 120.000 de oameni din centrul și nordul județului, în condițiile în care Spitalul Județean Galați se află la 80 de kilometri depărtare.

Contractul de proiectare și realizare a lucrărilor pentru noul spital de la Tecuci  a fost semnat joi, 11 ianuarie 2024, iar durata de execuție este de 16 luni. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite