Ajutoarele europene, acordate de Primărie în regim de urgenţă pentru a asigura săracilor o masă de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a dispus distribuirea în regim de urgenţă a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană pentru beneficiarii înscrişi pe liste în semestrul al doilea al anului 2013.

„Am cerut urgentarea distribuţiei acestor ajutoare pentru că se apropie sărbătorile de iarnă şi vreau ca oamenii care au dreptul să primească aceste pachete cu alimente să o poată face până vine Crăciunul”, a declarat primarul Marius Stan.

În acest context, directorul Cantinei de Ajutor Social, Picu Apostol Roman, a definitivat lista persoanelor din Galaţi care au dreptul la ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene. Potrivit evidenţelor din perioada iulie – decembrie 2013, alte 7.385 de persoane din Galaţi vor primi pachete cu alimente de la Uniunea Europeană. Este vorba despre 6.240 de şomeri, 485 pensionari, 410 persoane cu dizabilităţi şi 250 de beneficiari de venit minim garantat.

Distribuţia pachetelor cu alimente începe marţi, pe 17 decembrie, de la ora 8.00, prin cele patru centre deja existente: două în Piaţa Centrală pentru şomeri şi beneficiarii de venit minim garantat, unul în Piaţa din Ţiglina 1 destinat persoanelor cu dizabilităţi şi unul în Piaţa Veche, situată lângă Şcoala nr. 26. Centrele de distribuţie vor fi deschise şi pe 24, şi pe 30 decembrie, cu program normal.

În ceea ce priveşte distribuţia ajutoarelor de la UE pentru persoanele înscrise pe liste în perioada ianuarie – iunie 2013, 80% dintre beneficiari şi-au ridicat deja pachetele cu alimente.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite