Adolescentul care scrie programe antivirus şi creează poveştile din spatele jocurilor video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Constantinescu Foto: Valentin Trufaşu
David Constantinescu Foto: Valentin Trufaşu

David Constantinescu (14 ani), elev în clasa a VIII-a la o şcoală din Galaţi, este pasionat de programare. A scris câteva programe antivirus pentru computere, dar este fascinat şi de lumea jocurilor video şi creează conceptele care stau la baza acestora, dar şi a decorurilor şi personajelor.

David Constantinescu, elev la Şcoala nr. 29 din Galaţi, este pasionat de graffiti, un termen care se referă la inscripţii caligrafiate sau imagini pictate ori gravate pe pereţi sau alte suprafeţe. Adolescentul are un întreg caiet plin cu schiţe pe care vrea să le transpună în practică, dar până atunci va umple cu graffiti unul din pereţii camerei sale.

”Vreau să vorbim cu Primăria ca să i se permită atât lui David, cât şi altor tineri talentaţi, să deseneze graffiti pe unul din pereţii şcolii sau pe o altă clădire. Vor face mai întâi un graffiti digital, astfel încât desenul să poată fi previzualizat, iar apoi îl vor desena pe peretele respectiv”, ne spune Ionuţ Mitrofan, desenator, sculptor, creator de benzi desenate şi personaje animate şi profesor de grafică digitală la Universitatea ”Junior” din Galaţi, unde David este cursant în prezent.

Specialiştii sunt uimiţi şi de talentul său în scrierea poveştilor din jocurile video, dar este la fel de bun şi la crearea personajelor. Şi mai interesant este că David face acest lucru şi în mod tradiţional, prin desene, dar şi prin intermediul graficii digitale. ”Îmi place să scriu un concept pentru un joc, un concept pentru personaje”, ne dezvăluie adolescentul marea sa pasiune.

Îşi va licita lucrările pentru a ajuta copiii defavorizaţi

Aşa se explică atracţia lui pentru matematică şi informatică, iar pe viitor a decis să facă şi programare IT. A făcut câteva mici programe antivirus pentru a-şi curăţa propriul computer de viruşi, dar vrea acum să ducă lucrurile la alt nivel. ”Îmi place foarte mult să programez calculatoare, să desenez, să fac orice ţine de calculator. Voi face şi programe antivirus pentru că vreau ca cei care folosesc un calculator să îl poată utiliza fără frica că anumite componente pot fi compromise de atacuri ale hackerilor sau că le pot fi furate datele”, ne mărturiseşte David.

Imagine indisponibilă

Una dintre creaţiile lui David FOTO arhiva personală

Este profund ataşat de România şi nici nu se gândeşte să plece, considerând că îşi poate realiza visele la fel de bine şi în ţară. Chiar dacă va fi programator IT pe zona de protecţie a utilizatorilor de atacurile cibernetice, nu va uita nici de pasiunea sa pentru jocurile video, urmând să devină şi ceea ce în limbajul gamerilor se numeşte concept artist.

David este implicat şi în acţiuni caritabile. Câteva din graffiti-urile sale digitale vor fi licitate online, alături de compoziţii ale colegilor săi, iar banii care se vor strânge vor fi folosiţi pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi sau cu probleme medicale.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite