A fost arestat bătrânul care a îngrozit un întreg oraş după ce şi-a tranşat  concubina şi a aruncat bucăţile de cadavru într-un cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitra Plopeanu şi Vasile Tofan Foto: IPJ Galaţi, IPJ Brăila
Dumitra Plopeanu şi Vasile Tofan Foto: IPJ Galaţi, IPJ Brăila

Judecătorii au emis un mandat de arestare pe numele lui Vasile Tofan, bătrânul de 75 de ani care şi-a pierdut cumpătul la beţie, omorându-şi partenera de viaţă cu mai multe lovituri de cuţit după ce aceasta i-a reproşat că nu o mai satisface sexual.

Gălăţeanul Vasile Tofan va sta 30 de zile după gratii, acuzaţiile aduse fiind omor şi profanare de cadavre. Verdictul a fost pronunţat astăzi de către Tribunalul Galaţi, conform procurorului Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Decizia poate fi contestată la instanţa superioară.

Reamintim că  omorul a avut loc în seara de 17 iunie (duminică), atunci când brăileanca Dumitra Plopeanu (67 ani) era în apartamentul din Galaţi al lui Vasile Tofan (75 ani). La un moment dat, între cei doi a izbucnit un conflict. Amândoi erau beţi, iar femeia i-ar fi reproşat bărbatului că nu o satisface sexual.

Din acel moment totul a luat-o razna. Vasile Tofan i-a aplicat Dumitrei Plopeanu 12 lovituri de cuţit în zone vitale (gât şi torace) apoi, conştient de faptul că victima murise, a dus cadavrul în baie şi, în cadă, l-a tăiat în bucăţi.Scandalul şi crima ulterioară s-au petrecut la doar câţiva metri de secţia de Poliţie nr. 2 din Galaţi, într-un bloc în toate apartamentele sunt locuite, la o oră cînd toată lumea era acasă, dar nimeni nu a observat nimic suspect.

După cum a mărturisit în faţa procurorilor, apoi, Vasile Tofan a pus bucăţile de cadavru (practic, i-a tăiat mâinile, picioarele şi capul) în patru saci de rafie, după care a dus sacii, unul câte unul, în zona cimitirului Sf. Lazăr (în apropiere de centura ocolitoare a oraşului) şi i-a lăsat lângă un gard.

După aceea, criminalul a făcut curăţenie în apartament şi a plecat într-un sat din judeţul Bacău, unde are o casă primită moştenire şi în care locuieşte din când în când. De amintit este că Dumitra Plopeanu era căutată din data de 16 iunie, atunci când sora ei a reclamat la Poliţia din Brăila că aceasta plecase de acasă, într-o destinaţie necunoscută, şi că nu mai răspundea la mobil.

Probabil că Vasile Tofan nu ar fi fost prins prea curând dacă, la beţie, n-ar fi povestit, pe 19 iunie, unui cunoscut din satul băcăuan în care s-a refugiat, că a omorât-o pe brăileanca Dumitra Plopeanu. Tot pe 19 iunie, seara, a aflat şi Poliţia despre crimă, în urma unui apel prin 112 făcut de cel căruia criminalul i-a mărturisit totul. În noaptea de 19 spre 20 iunie poliţiştii au descins la locul indicat (zona cimitirului Lazăr din Galaţi) unde au găsit patru saci de rafie plini cu părţi din trupul victimei.


 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite