6 greşelile pe care aproape toate femeile le fac toamna în îngrijirea tenului. De ce îţi sunt de folos şi acum cremele cu protecţie solară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna înseamnă schimbare. Aduce cu ea frunze ruginii, vreme rece şi necesitatea unui nou ritual de îngrijire a tenului. Make-up artist Mihaela Alexandru, din Galaţi, vine cu o serie de sfaturi pentru a se asigura că în sezonul rece vei avea o piele strălucitoare şi sănătoasă, iar machiajul va arăta de asemenea perfect.

În sezonul rece, doamnele şi domnişoarele trebuie să îşi concentreze atenţia pe îngrijirea corectă a tenului. Frigul este duşmanul pielii.

1. Nu uita de exfoliere

„Optează pentru un exfoliant care nu îţi va irita pielea. Cele mai sănătoase sunt mixurile cu ulei de măsline, miere, acovado sau lapte şi zaţ de cafea, preparate în casă. Aplică această compoziţie pe faţa curată şi las-o să acţioneze până la 30 de minute şi apoi îndepărteaz-o cu apă caldă. Tenul tău va deveni catifelat, iar micile imperfecţiuni ale pielii vor fi reparate”, a explicat Mihaela Alexandru, make-up artist.

2. Nu folosi o cremă hidratantă uşoară

„Ca make-up artist, îmi sfătuiesc clientele să îşi hidrateze tenul în fiecare zi pentru ca machiajul să se aşeze frumos. În sezonul rece este bine să renunţăm la cremele din timpul verii, care au în compoziţia lor mai multă apă. Vântul puternic şi umezeala ne atacă pielea. Optează pentru o cremă pe bază de ulei şi hidratează-ţi pielea atât dimineaţa, cât şi seara pentru a scăpa de senzaţia că pielea te strânge”, a spus Mihaela Alexandru, make-up artist.

3. Optează pentru produse multifuncţionale

Astfel de produse tind să aibă în compoziţia lor mai puţini conservanţi. Verifică dacă au vitaminele C şi E, ceai verde, extracte din seminţe de struguri. Aceste produse vor lupta împotriva radicalilor liberi care distrug colagenul şi alte funcţii vitale ale pielii.

4. Nu aruncaţi cremele cu protecţie solară doar pentru că vara s-a terminat

Soarele ne afectează pielea pe durata întregului an. „Aplicaţi măcar o cremă cu protecţie solară 15 în fiecare zi. Acest obicei te-ar putea scăpa de lupta timpurie cu ridurile”, a explicat Mihaela Alexandru.
 

5. Duşurile şi băile lungi nu sunt tocmai sănătoase pentru piele

În lunile mai reci, corpul nostru produce mai puţine uleiuri naturale, iar pielea noastră are de suferit. „Duşurile şi băile fierbinţi nu ar trebui să dureze mai mult de 10-15 minute. Deşi senzaţia este plăcută şi relaxantă, apa caldă dizolvă stratul lipidic protector al pielii şi o usucă. Iar dacă ai şi tenul uscat, ai grijă să eviţi săpunurile parfumate. Un machiaj realizat pe o piele deshidratată nu te va complimenta”, a spus Mihaela Alexandru, make-up artist.

6. Nu exagera cu produsele împotriva acneei

„Dacă vrei să îţi pregăteşti tenul pentru sezonul rece, evită cosmeticele pe bază de alcool. Acestea irită pielea şi o sensibilizează. Apa de trandafiri poate face minuni”, a mai spus Mihaela Alexandru.

Esenţială şi în sezonul rece este hidratarea, aşa că nu uita să consumi cel puţin doi litri de lichide pe zi.

 

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite