53 de studenţi de la Facultatea de Medicină din Galaţi s-au oferit să facă muncă de voluntariat în spitalele COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Studenţii vor face voluntariat la spitalele judeţene din Brăila şi Galaţi, spitalul TBC, Infecţioase, spitalul din Tecuci şi pe maşinile SMURD.

Având în vedere contextul actual generat de evoluţia situaţiei epidemiologice naţionale determinată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a identificat 53 studenţi voluntari din anii 4, 5 şi 6 Medicină şi din anii 3, 4 Asistenţă Medicală Generală care vor sprijini unităţile sanitare şi serviciile de urgenţă prespitalicească pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii şi pentru o perioadă de 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

”Tinerii vor desfăşura activităţi de îngrijire a stării de sănătate şi alte activităţi de monitorizare şi asistare a pacienţilor din focarele Covid, sub coordonarea personalului medical din cadrul unităţilor medicale unde sunt repartizaţi, prin ordin al Comandantului acţiunii, emis pe baza analizei necesităţilor realizate la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei”, au precizat reprezentanţii Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi.  

La sugestia Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, ministrul secretar de stat Raed Arafat a acceptat ca repartiţia studenţilor voluntari să fie făcută în localităţile de domiciliu sau în apropierea acestora. Astfel, voluntarii studenţi vor merge la spitalele judeţene din Brăila şi Galaţi, spitalul TBC, Infecţioase, spitalul din Tecuci şi pe maşinile SMURD. Voluntariatul studenţilor a început pe 2 decembrie. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Recomandările medicului Virgil Musta: La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă. Nu staţi acasă până nu mai puteţi respira

Studiu încurajator: Formele grave ale COVID-19 pot fi evitate. „Riscul scade cu 34%“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite