21 de arestări în cazul falsificatorilor de alcool. Prejudiciul creat de aceştia este de peste 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

22 de inculpaţi care fac parte din cea mai mare reţea de evazionişti specializaţi în comercializarea de alcool contrafăcut au fost arestaţi la cererea magistraţilor gălăţeni

Tribunalul Galaţi a admis propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Galaţi de arestare preventivă pentru 30 zile pe numele a 21 de inculpaţi: Stercu Tănase, Fuduli Tănase, Carapale Gheorghe, Ghiţă Tănase, Becheş Ştefan, Kádár Ferenc-György, Crăciun Daniel-Leonard,  Gábor Vilmos-István, Joó Ervin-Geréb, Voiculeţ Marius-Gabriel, Manole Ovidiu-Adrian, Aniţa Dumitru, Puiu Răzvan-Vasile, Csoboth István-Csongor, Dobriţa Mihai-Cătălin, Alexandru Marius-Cristian, Călbază Marcel Traian, Moldovan Marius, Păcurar Ioan Vasile, Ciutan Cristina Carla şi Waldhütter Mircea.

În acelaşi timp, pe numele inculpatei Călbază Irina Gabriela, Tribunalul Galaţi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare şi de la comunicare pentru reprezentantul Parchetului.
În urma efectuării celor 110 percheziţii, au fost identificate şi ridicate 11 instalaţii ilegale de filtrare a alcoolului, două instalaţii ilegale de purificare a alcoolului, 12.000 de litri de alcool medicinal, 2.300 litri de alcool etilic, 747.000 de lei, 19.400 de euro, precum şi 21 de autoturisme, bunuri şi sume de bani asupra cărora procurorii DIICOT – ST Galaţi au instituit sechestru asigurător.

Reamintim că în ziua de 21 octombrie procurorii DIICOT, poliţişti de la Crimă Organizată, inspectori Antifraudă şi inspectori de la Direcţia Generală a Vămilor au efectuat mai multe descinderi la persoane bănuite că falsificau alcool. Filiera pornea de la o fabrică de preparate din carne, de la marginea Brăilei, care avea însă şi licenţă pentru producţia alcoolului etilic.

Procurorii au informaţii certe că de la această fabrică plecau combinaţii periculoase de spirt, soluţii de spălat parbrizul sau loţiuni cosmetice, care erau combinate cu băuturi alcoolice. Apoi, produsul periculos era pus în vânzare şi distribuit în toată ţara. La destinaţie, amestecul era distilat şi era extras alcoolul care era apoi vândut în diverse baruri.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite