12 angajaţi de la primăria din Barcea au fost izolaţi la domiciliu. Alte două decese la căminele de bătrâni din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Barcea Foto: Costel Crângan
Primăria Barcea Foto: Costel Crângan

După efectuarea dezinfecţiei, angajaţii primăriei Barcea care nu au avut contact cu femeia infectată cu noul coronavirus vor putea reveni la serviciu.

Din cei 22 de angajaţi ai primăriei Barcea, 12 au fost izolaţi la domiciliu, fiind contacţi ai femeii de 35 de ani depistată pozitiv cu COVID-19, după cum ne-a declarat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Miercuri, 6 mai, va avea loc dezinfecţia imobilului unde funcţionează primăria, iar în maxim 48 de ore angajaţii care nu au avut contact cu femeia infectată vor reveni la serviciu.

La căminele de bătrâni Sf.Ilie şi Sf.Spiridon a mai fost înregistrat câte un deces în rândul vârstnicilor confirmaţi cu COVID-19, ridicând la 50 numărul deceselor din cele două aziluri.

Miercuri, 6 mai, 813 persoane se aflau în carantină instituţionalizată în judeţul Galaţi, iar 288 de persoane sunt izolate la domiciliu, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu COVID-19.

Până în momentul de faţă, au fost efectuate 3.347 de teste în judeţul Galaţi, 425 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 şi 184 au fost declarate vindecate şi externate. 60 de persoane au decedat.

Dintre persoanele decedate, 36 de persoane sunt de la căminul Sf.Ilie, 13 de la căminul ”Sf.Spiridon”, iar în cazul a 11 persoane nu s-a putut stabili cu exactitate sursa infectării.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite