Dosar penal pentru bărbatul care a băgat un cartier din Buzău în carantină. Măsuri similare şi în cazul soţiei acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Un bărbat de 41 de ani şi soţia sa, în vârstă de 36 de ani, care au provocat 20 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în trei cartiere din municipiul Buzău, s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Potrivit IPJ Buzău, cei doi s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale cu mai multe cunoştinţe şi rude din judeţul Ialomiţa.

În urma semnalării cazurilor de infectare cu SARS-COV2 a mai multor buzoieni domiciliaţi în acelaşi cartier al municipiului reşedinţă de judeţ şi urmare imaginilor apărute în spaţiul public din care reieşea că mai multe persoane s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale la diverse imobile, context în care nu s-ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări.

Din primele cercetări a reieşit că doi buzoieni cu vârste de 41, respectiv 36 de ani s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale cu mai multe cunoştinţe şi rude din judeţul Ialomiţa. În cauză cercetările continuă, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite