Vrânceanul care candidează la alegerile din Italia. În total, 47 de români aspiră la un loc în administraţia din „Cizmă“

0
0
Florinel Prescură candidează la alegerile din Italia FOTO: Facebook/Florinel Prescură
Florinel Prescură candidează la alegerile din Italia FOTO: Facebook/Florinel Prescură

Românii au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din această ţară. În Italia trăiesc oficial peste 1,1 milioane români.

Duminică, 12 iunie, au loc alegeri locale în 978 de localităţi din Italia, turul doi, acolo unde se va impune acest lucru, urmând să aibă loc pe 26 iunie.

Pe listele de candidaţi s-au înscris şi 47 de români, din care 39 sunt femei şi numai 8 sunt bărbaţi.

Cele mai importante oraşe unde se organizează alegeri locale sunt Catanzaro, Genova, L'Aquila şi Palermo.

Printre românii care candidează la alegerile locale din 12 iunie se numără şi vrânceanul Florinel Prescură, originar din Focşani care trăieşte în "Cizmă" de peste 7 ani.

„Sunt sigur de un lucru pe care îl voi spune acum, după aceşti şapte ani, că am învăţat atât de multe între voluntariat, activităţi sociale, culturale şi politice. Politicianul devine bărbat când începe să se gândească la generaţiile următoare în loc de următoarele alegeri. Este singurul mod de a contribui şi a aplica tot ce am învăţat în cei cinci ca membru al partidului din localitatea Maniago”, spune Florinel Prescură, originar din Focşani.

Potrivit statisticilor oficiale, în Italia trăiesc peste 1,1 milioane români, iar toţi cei 47 cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din această ţară.

„Este extrem de importantă prezenţa unei voci româneşti într-un consiliu local din Itali,a dar şi participarea noastră la jocul politic este un câştig pentru comunitatea românească. Trebuie să-i sensibilizăm pe românii care au curajul, pe de o parte, să participe la jocul politic, pe de altă parte, să-i sensibilizăm să meargă la vot în Italia. Este vorba despre români care au lăsat deoparte pentru câteva săptămâni sau luni familia, jobul, afacerea, pentru a se dedica comunităţii. Şi nu e deloc simplu”, potrivit Ovidiu Burduşa, reprezentant al Diasporei şi fost secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Vă mai recomandăm:

121 de români candidează la alegerile locale din Italia. „Îmi desfăşor campania electorală la fel ca profesia: pas cu pas”

Peste 50 de români candidează la alegerile locale din Italia. Ce mesaj le transmite şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri