VIDEO Sechestru pe firmele lui Liviu Jitea de la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sechestru a fost pus şi la fabrica de lapte Vranlact
Sechestru a fost pus şi la fabrica de lapte Vranlact

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi împreună cu procurorii DIICOT au pus sechestru azi pe fabrica de alcool şi pe firma Vranlact, care aparţine lui Liviu Jitea.

Ancheta penală se află în desfăşurare şi până în prezent se ştie că s-a instituit sechestru pe două dintre firmele omului de afaceri din Focşani, învinuit în dosarul comerţului ilegal cu alcool, în care prejudiciul este de peste opt milioane de euro.

Procurorii şi poliţiştii au făcut, vineri, 59 de percheziţii în Vrancea, Galaţi şi Brăila, la persoane suspectate că prin contrabandă cu alcool au produs un prejudiciu estimat la opt milioane de euro.

Percheziţiile au avut loc la sedile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată constituită în iulie 2011, care se ocupa cu activităţi ilicite în domeniul producţiei, transportului şi comercializării alcoolului cu concentraţie de 95 -96 de grade, potrivit Poliţiei Române.

Duminică, magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru Liviu Jitea, Raluca Milea, Florenţa Mona Ionescu, Lucian Datcu, Stoica Cristea, Neculai Bica, Mihai Viorel Tucan şi Alexandru Bortoş.

Faţă de celelalte perosane implicate în acest caz s-a impus măsura preventivă a interdicţiei de a părăsi localitatea pentru 30 de zile. Este vorba despre Valentina Tucan, Ciprian Neagu, Nicuţa Rubu, Antoaneta Iuliana Georgian, Dănuţ Panciu, Marian Guţan, Marian Cătălin Irimia, Costica Creiţă, Ionuţ Marinov Grăjdeanu, Vasile Taranciuc.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie 2011 - martie 2013, liderul grupării, Mircea Liviu Jitea, în calitate de administrator la două societăţi comerciale din Focşani, ar fi participat în mod direct la deţinerea a importante cantităţi de alcool în afara antrepozitului fiscal, într-un spaţiu special amenajat în incinta uneia dintre firmele pe care le administra şi că i-ar fi ajutat pe alţi membri ai grupului la săvârşirea aceleiaşi fapte.

"Sprijinul către ceilalţi membrii ai grupării s-a manifestat prin facilitarea transportului de la una din societăţile din Focşani către un spaţiu special amenajat al unei alte societăţi din judeţul Vrancea a sute de mii de litri de alcool dublu rafinat, de asemenea ajutând şi la comercializarea alcoolului din acest spaţiu", potrivit Poliţiei Române.

De asemenea, Mircea Liviu Jitea este suspectat că, în calitate de administrator unic al uneia dintre societăţi, a participat la amplasarea înaintea contoarelor a mai multor instalaţii neautorizate în cadrul liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat prin care s-au extras cantităţi de alcool necontorizate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite