VIDEO Pui de căprioare, salvaţi de la moarte, îngrijiţi şi eliberaţi în natură. Vor popula pădurile Vrancei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Animalele au fost îngrijite timp de opt luni într-un centru specializat din Bucureşti şi transferate recent la un centru similar de lângă Focşani. Specialiştii spun că puii de căprioare au fost aduşi de oameni care i-au găsit în pădure.

Nu mai puţin de şapte pui de căprioară care au fost îngrijiţi la un centru de salvare a animalelor vor fi eliberaţi în sălbăticie. Nu se va întâmpla decât la primăvară, după ce specialiştii vor pregăti preţ de câteva luni eliberarea lor în pădurile din Vrancea.

Cei şapte pui de căprioară au fost îngrijiţi timp de opt luni la centrul de salvare a animalelor al Fundaţiei Visul Luanei. Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei, de multe ori puii de căprioară ajung în centre de salvare din cauza oamenilor care consideră, în mod greşit, că animalele au nevoie de ajutor.

„Îngrijirea puilor din acestă specie este extrem de dificilă şi îndelungată, necesită resurse şi cunoştinţe aprofundate, dar problema cea mai mare este că în marea majoritate a cazurilor nici nu ar fi necesară. Marea lor majoritate sunt pui de căprioară găsiţi singuri în vegetaţie de către oameni şi în necunoştinţă de cauză, aceştia sunt consideraţi orfani şi se ia decizia să fie salvaţi. În mod normal mamele acestor pui stau la distanţă încercând să îndepărteze prădătorul, iar ghemuitul puilor în vegetaţie este un lucru natural. Mamele se întorc la pui odată ce pericolul dispare. Vă rugăm să nu luaţi decizii pripite şi astfel să compromiteţi vieţile animalelor sălbatice doar din dorinţa de a ajuta. Informaţi-vă corespunzător înainte de orice decizie”, este îndemnul reprezentanţilor Fundaţiei Visul Luanei.

FOTO: Fundaţia Visul Luanei

Imagine indisponibilă

Puii de căprioară au fost transferaţi la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice al Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) din Focşani.

Înainte de eliberarea în ţarcurile pregătitoare, li s-au montat câte o zgardă pentru ca ei să fie identificaţi mai uşor.

Pui de căprioară, pregătiţi pentru întoarcerea în natură (video Fundaţia "Visul Luanei")

„Acum, în Crângul Petreşti, aceşti pui vor beneficia de un spaţiu mai mare, într-un ţarc împădurit, în care se vor deprinde cu sălbăticia, astfel încât în primăvară să poată fi eliberaţi în natură. Haideţi să le urăm bine aţi venit în Vrancea şi să le ţinem pumnii pentru a trece o iarna cu bine”, potrivit specialiştilor de la ACDB Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Pui de urs găsit în pădure, îngrijit la Centrul pentru Protejarea Animalelor Sălbatice. Ce s-a întâmplat cu mama ursoaică

FOTO Exemplar rar de vultur pleşuv negru, capturat cu ajutorul jandarmilor în curtea unui vrâncean. În România nu există această specie

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite