VIDEO Primarul Focşaniului cedează nervos la fiecare deszăpezire. Decebal Bacinschi a fost acuzat de lipsă de transparenţă în cheltuirea banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleşii locali au aprobat 1,8 milioane de lei pentru deszăpezire
Aleşii locali au aprobat 1,8 milioane de lei pentru deszăpezire

Aleşii locali au fost convocaţi în şedinţă de îndată în această seară, pentru alocarea sumei de 1,8 milioane lei pentru plata firmelor care au lucrat la deszăpezire.

Alocarea sumei de 1,8 milioane de lei de la fondul de rezervă al Primăriei pentru plata firmelor care au lucrat la deszăpezire a stârnit discuţii aprinse în şedinţa de consiliu local convocată în această seară de primarul Decebal Bacinschi.

Unii dintre aleşii opoziţiei au considerat că suma este prea mare faţă de modul cum s-a acţionat, acuzând şi lipsa de transparenţă a municipalităţii, pentru că nu a oferit o listă cu firmele care au profitat de starea de alertă pentru a câştiga nişte bani în contul lucrărilor de deszăpezire.

„Mie mi se pare cam exagerat. Dacă într-o săptămână, două, o lună vom avea iarăşi o problemă din asta, cu ce o să ne descurcăm în faţa cetăţenilor municipiului Focşani. Eu aş vota acest proiect, dar  eu nu ştiu unde se duc aceşti 18 miliarde de lei. Nu există o transparenţă, ce firme au lucrat la deszăpezire, cum s-au repartizat aceşti bani. Este în dispreţul cetăţenilor municipiului Focşani. Am lăudat iniţiativa viceprimarului Necula de a cumpăra utilaje pentru primărie. Eu sunt convins că aceste utilaje nu au făcut faţă, însă este o sumă mult prea mare. Chiar dacă se apropie campania electorală, era bine să fie transparenţă”, a spus consilierul PDL Nicu Tănase.

Acesta nu a apucat să-şi încheie bine fraza că primarul Decebal Bacinschi „a luat foc” din scaunul său,

„Ce are una cu cealaltă, ca să nu spun Prefectura cu cealaltă? Ce are campania electorală cu deszăpezitul Focşaniului. Vrei să zici că aţi luat bani de acolo pentru alegeri, da? Vin de la audienţă şi sunt foarte nervos. Eu nu pot să închei contracte cu firmele care derulează lucrări până nu am prevăzută suma în buget. Acesta este motivul pentru care am dorit să facem această şedinţă. Că o fi 2,1 milioane de lei, că o fi 1,9 milioane, nu ştiu încă. Urmează să vină fiecare cu foile de parcurs, apoi o să vi se prezinte cum şi cât s-a lucrat, tot ce s-a făcut. Ţinând cont de nenorocirile care au fost afară focşănenii nu trebuie să se plângă de cum s-a acţionat. S-a muncit încontinuu, 24 de ore din 24, cu aproape 100 de utilaje. Dacă ziceţi respectaţi cetăţenii municipiului mergeţi în curte la Interex, în curte la CPL să vedeţi munţii de zăpadă. Nu ar fi rău să vedeţi şi alte oraşe şi să faceţi o comparaţie”, a spus pe un ton ridicat primarul Bacinschi.

Nu este prima dată când primarul se exteriorizează, şi în urmă cu doi ani cedând nervos tot după o dispută cu aleşii locali în probleme de deszăpezire.

Şi consilierul local PNŢCD LIlian Ilie a avut de făcut reproşuri municipalităţii.

„Străzile sunt deplorabile, situaţie pe care unii consilieri o prezintă ok eu şi alţi cetăţeni o vedem altfel. Acum doi ani s-a alocat cam aceeaşi sumă de bani, deşi zăpada a fost mai mare” a cerut lămuriri Lilian Ilie.

Într-un final, cu doar două abţineri,  aleşii au votat proiectul iniţiat de primar, cu promisiunea că vor fi făcute publice numele firmelor care au lucrat la deszăpezire şi banii pe care i-a încasat fiecare.

Mai puteţi citi:

Deszăpezire de 400.000 de euro pe străzile din Focşani

FOTO Edilii din Focşani, contrazişi de cifre. Ei spun că au evacuat din oraş 80.000 metri cubi de zăpadă, dar că au capacitate de 10.000 metri cubi pe zi

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite