FOTO Edilii din Focşani, contrazişi de cifre. Ei spun că au evacuat din oraş 80.000 metri cubi de zăpadă, dar că au capacitate de 10.000 metri cubi pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii se mai laudă că principalele străzi şi bulevarde din municipiul Focşani au fost deszăpezite şi redate circulaţiei în totalitate.

UPDATE: Reprezentanţii Primăriei Focşani au revenit cu o erată, în care arată că de fapt că se evacuează din oraş 30.000 de metri cubi de zăpadă pe zi şi nu 10.000, cum din greşeală au anunţat. Asta înseamnă că se depozitează zilnic 1040 de basculante cu zăpadă, respectiv fiecare din cele 37 de basculante de 25 mc face zilnic 29 de transporturi cu zăpada din oraş, ceea ce, să recunoaştem, e o mare performanţă. Noi nu facem altceva decţt să lucrăm cu cifrele puse la dispoziţie de edili.

Acţiunea de deszăpezire în Focşani se derulează foarte bine, dacă ar fi să dăm precare edililor, care spun că utilajele lucrează non-stop pentru a căra zăpada din oraş.

Astfel, cu 12 vole, 20 buldoexcavatoare, 37 de basculante a câte 25 metri cubi pe transport, 6 minibuldozere şi cinci freze manuale pentru trotuar, dar şi cu utilajele proprii ale Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice, s-au cărat în cele din oraş, în cele trei zile de când se lucrează,  peste 80.000 de metri cubi de zăpadă

„Activitatea acestor utilaje înseamnă descongestionarea unei cantităţi de peste 10.000 metri cubi de zăpadă/zi, zăpadă care este depozitată în 3 sectoare diferite – în zona supermarketului Interex, la ieşirea spre Odobeşti şi ȋn curtea ENET SA.  Până în acest moment cantitatea de zăpadă ridicată de pe străzile din municipiul Focşani şi transportată către cele trei zone de depozitare este de aproximativ 80.000 metri cubi”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focşani.

image

Foto

image

Cu alte cuvinte,  edilii spun că au evacuat din oraş 80.000 metri cubi de zăpadă, în condiţiile în care au capacitate de 10.000 metri cubi pe zi, lucru care ar fi însemant opt zile de deszăpeziri până acum, ceea ce nu-i cazul.

Iar un alt calcul arată că în cele trei zile de când se munceşte au fost cărate din oraş 3400 de basculante de 25 metri cubi, adică peste 1000 de maşini pe zi.

Edilii mai spun că principalele străzi şi bulevarde din municipiul Focşani au fost deszăpezite şi redate circulaţiei în totalitate iar în acest moment utilajele acţionează pe străzi secundare, unde se înregistrează şi cele mai mari probleme, ca urmare a faptului că aceste străzi sunt înguste şi accesul utilajelor se face mai greu.

Primăria municipiului Focşani estimează că acţiunile de deszăpezire vor mai dura până la începutul săptămânii viitoare.

Mai puteţi citi:

Focşăneanul care a făcut de râs primăria, după ce a deszăpezit singur o stradă

Utilajele angajate de Primăria Focşani pentru deszăpezire „înzăpezesc” oraşul

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite