Deszăpezire de 400.000 de euro pe străzile din Focşani

0
0

Aleşii locali din Focşani sunt convocaţi luni, în şedinţă de îndată, pentru aprobarea repartizării sumei de 1,8 milioane de lei, din fondul de rezervă, firmelor care au făcut deszăpezirea.

Zăpada căzută la sfârşitul lunii ianuarie în municipiul Focşani este o adevărată mană cerească pentru firmele angajate de municipalitate să deszăpezească arterele din oraş, graţie instituirii stării de alertă la nivelul judeţului.

Factura de deszăpezirea făcută până acum în oraş este de 1,8 milioane de lei, respectiv 400.000 de euro, o sumă imensă dacă ţinem cont că deszăpezirea celor 514 km de drumuri naţionale din Vrancea costă puţin peste un milion de euro, iar acelaşi serviciu pentru cei aproximativ 800 km de drumuri judeţene costă 880.000 de euro.

Suma reprezintă întreg fondul de rezervă aflat la dispoziţia municipalităţii Focşani, ceea ce înseamnă că pentru alte situaţii neprevăzute Primăria Focşani nu mai are niciun ban disponibil.

Deocamdată, Primăria Focşai nu a anunţat şi numele firmelor care au acţionat la deszăpezire şi ce bani primesc acestea, în condiţiile în care această sarcină revine Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani.

Ştim doar că în Focşani s-a acţionat cu aproximativ 100 de utilaje. 

Valoarea facturii nu trebuie însă să ne mire, având în vedere faptul că Primăria Focşani ne informa după trei zile de deszăpezire că a transportat peste 80.000 de mc de zăpadă în afara oraşului.

Un calcul simplu arată că la fiecare minut din Focşani dispărea câte o maşină de 25 mc de zăpadă, ceea ce e, să recunoaştem, demn de cartea recordurilor.

De reţinut că de acţiunile de deszăpezire din partea Primăriei Focşani s-a ocupat viceprimarul Gabriel Necula.

Mai puteţi citi:

FOTO Edilii din Focşani, contrazişi de cifre. Ei spun că au evacuat din oraş 80.000 metri cubi de zăpadă, dar că au capacitate de 10.000 metri cubi pe zi

Focşăneanul care a făcut de râs primăria, după ce a deszăpezit singur o stradă

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri